Oh Cosy Craft

De nieuwe kantoor- en schoolcollectie van Søstrene Grene


Als ik ergens super enthousiast over kan worden, dan is het over nieuwe collecties van Søstrene Grene en IKEA. En die eerstgenoemde heeft over twee weken allerlei nieuwe producten in het assortiment. Ditmaal een collectie speciaal voor op kantoor of school. Want hoe leuk je werk of opleiding dan ook is (of juist niet), het kan altijd leuker worden met de juiste decoratie. En wie wordt er nou niet blij van mooie paperclips en een gezellige nietmachine?

Lees meer

DIY: rond kussen met ruches


Soms heb je zin in een zelfmaker die niet zo moeilijk is en die al helemaal niet veel tijd in beslag neemt. Ik vind het best lastig om deze DIY's te bedenken, omdat ik ook graag arbeidsintensieve projecten aan ga, denk aan borduurprojecten, latch-hooking of een timmerwerk. Maar op een zonnige dag zag ik het licht en ben ik aan de slag gegaan met een stofje dat al geruime tijd in mijn stoffendoos lag te wachten en maakte dit gezellige, ronde kussen met ruches. Ik laat je zien hoe je hem zelf ook snel kunt maken!

Lees meer

Maak je slaapkamer klaar voor de zomer!


Ik vind het heerlijk om de inrichting van mijn huis af te stemmen op het seizoen. Zo heb ik een aantal items die ik pak wanneer de eerste zomerdagen zich aanbieden of wanneer de 'r' weer in de maand zit. Waarschijnlijk doe je dit onbewust ook al: in de winter brand je veel kaarsen en in de zomer heb je behoefte aan een lichter dekbedovertrek en vrolijke accessoires. Ik laat je zien hoe ik mijn slaapkamer om heb getoverd naar een heuse summerproof kamer!

Lees meer

DIY: maak een hippe krabpaal voor je kat!


Sinds ik op mezelf woon en katten heb, ben ik al op zoek naar de perfecte krabpaal. Tot nu toe, we hebben sinds vier jaar katten, deden we het met een mini krabpaaltje die we bij onze eerste kat kregen. Nu klinkt het net alsof die kat in de bonus was, maar we namen deze kat over van kennissen en zodoende ook allerlei spulletjes. Maar hey, ben ik de enige of vinden jullie krabpalen ook zo lelijk? Ik maakte daarom zelf een krabpaal mét slaapgelegenheid, het blijven wel katten hè!

Lees meer

Binnenkijken: het koffiehoekje (+ supersnelle DIY)


Wat mij betreft is een huis nooit echt af. Er zijn altijd plekjes die nog een beetje dit, of een beetje dat nodig hebben. Of je krijgt de kriebels en verft een muur in een andere kleur. Je huis is dynamisch, net als jijzelf en daarom is een huis ook zo persoonlijk. De plek die ik de afgelopen tijd afgemaakt heb, of nou, voor zolang het duurt, is ons koffiehoekje. Kijk je mee?

Lees meer

DIY: Rotan twijgjes spiegel


Rotan is niet meer weg te denken uit het interieur. Riep dat twintig jaar geleden maar eens en iedereen lachte je uit. De rotan trend gaat zelfs zóver, dat ook spiegels niet meer veilig zijn. Maar mij kan het niet ver genoeg gaan: ik hou ervan! Combineer de liefde voor rotan met zelf-maken en deze DIY is geboren.


Spiegels zijn leuk in iedere ruimte, tegenwoordig hoeven ze niet meer slechts een praktische functie te hebben. In sommige interieurs hangen ze zelfs op plekken waar je er überhaupt niet in kunt kijken. Spiegels zijn meer dan een object waarin je kunt checken of je haar goed zit of een puistje uit kunt knijpen. Het zijn heuse decoratie-items geworden, hoe leuk!

Wat heb je nodig:
- Een spiegeltje (Praxis, diameter 20 cm, €6,99)
- Allerlei droge takken in verschillende diktes
- Een stanleymes
- Lineaal
- Schuurpapier
- Lijmpistool en lijmpatronen
- Een ophanghaakje
- Papier, schaar en passer

Lees meer

Oh! Studio update #4 | Roomtour


Na vier weken is het dan zover, mijn studio is klaar! Na het opzoeken van inspiratie, verf laten mengen, sauzen, timmeren en decoreren is het dan eindelijk zover: ik laat jullie mijn werkplek zien. Kijk je mee?

Lees meer

DIY: maak je eierdopjes persoonlijk


Pasen staat bij veel mensen in het teken van een heerlijk ontbijt of een lekkere brunch met brioche, krentenbrood en EIEREN! Eigenlijk vind ik pasen qua feest leuker dan kerst; er is namelijk weinig druk dat het gezellig is en je maakt mij blijer met een lekkere broodmaaltijd dan met een chique diner. Én, niet onbelangrijk, pasen is vooral heel kleurrijk! Om jouw eitje nog meer kleur te geven laat ik je vandaag zien hoe je deze gezellige, persoonlijke eierdopjes maakt. P.S. Ik ben helemaal los gegaan met fotograferen, maak je dus klaar voor een post met véél foto's! Kijk je mee?

Lees meer

DIY: vilten handgrepen

 

Dé IKEA-hack van 2017: leren handgreepjes op alle deurtjes en laatjes van IKEA meubelstukken. En IKEA speelde daar vervolgens slim op in om zelf leren handgreepjes te gaan verkopen. Ik vind het een onwijs leuke trend, door een kleine aanpassing krijgt een dertien-in-een-dozijn meubelstuk een leuke, andere twist. Maar stiekem ben ik er anno 2018 ook een beetje op uitgekeken. Bovendien probeer ik leer zoveel mogelijk te vermijden en daarom heb ik een andere manier om jouw meubelstuk een upgrade te geven!

Lees meer

Oh! Studio update #3 | Pegboard DIY


Het is tijd voor een nieuwe werkkamer slash studio make-over update! In de eerste blogpost vertelde ik over mijn plannen en wensen en in de vorige blogpost liet ik zien hoe ik de grote, saaie muur groen sausde. Vandaag geef ik een nieuwe update mét een DIY: maak dit toffe pegboard!

Lees meer
Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen