Oh Cosy Craft

Oh! Studio | Het gaat beginnen!


Schreef ik afgelopen april deze blogpost over mijn wensen in mijn werkkamer, vandaag gaat het echt beginnen! Want nu we al driekwart jaar in ons nieuwe huis wonen wordt het wel tijd om ook de werkkamer een upgrade te geven. Maar zoals dat bij iedereen gaat (althans, bijna iedereen), kan niet alles tegelijk! En zo doen wij kamer per kamer, project per project. Én, sparen we tussendoor wat. Maar nu we eindelijk een goede kast voor onze kleren hebben en de trapkast af is, wordt het tijd voor mijn werkplek. Ik neem je de komende weken mee in de veranderingen van mijn studio. Zodat ik nog prettiger kan werken en nóg mooiere en toffere DIY's kan maken!

Normaal gesproken ben ik heel picky wat foto's betreft. Ik wil alleen de beste foto's op mijn blog en Instagram plaatsen, slechts heel af en toe neem ik genoegen met wat minder. En vandaag ga ik helemaal over mijn eigen grens: ik plaats ongestylde, troeperige foto's van onze werkkamer. Maar hey! Dat is de werkelijkheid en met deze werkelijkheid is helemaal niets mis. Het is dan een rommeltje, maar ik weet precies waar wat ligt. Een nadeel is alleen dat het er niet mooi uitziet en het is lastig schoon te houden met de stofzuiger. Dus, maak je klaar voor de before foto's!
 


Ik laat alleen 'mijn' gedeelte van de werkkamer zien, omdat dit ook het deel is waar ik qua decoratie en mini-verbouwing geheel mijn eigen gang mag gaan. Leon mag dat dan op zijn eigen deel. Maar we overleggen als wel hoor, geen zorgen!

Tot nu toe hebben we vrij weinig aan de werkkamer gedaan; er hangt een rolgordijntje, er staat een gigantische kast en er staan twee bureaus. Maar over het algemeen kenmerkt onze zolder zich door een enorme bende met half uitgepakte verhuisdozen, waarvan de helft over de vloer slingert en blog- en DIYspullen die overal liggen. Daar mag dus wel verandering in komen!
 


Er zijn een aantal dingen die ik graag zou willen en één daarvan is kleur. Alle muren zijn nog wit en hoewel de ruimte daar nog lichter van wordt, is het ook vrij kaal en kil. Aan de muur achter mijn bureau gaan de meeste veranderingen plaatsvinden. Ik ben van plan een lambrisering te verven in donkerblauw of flessengroen. Daarnaast maak ik een pegboard waaraan in plankjes kan bevestigen en toffe DIY-spullen aan op kan hangen. Bovendien is een pegboard heel dynamisch, je wijzigt de opstelling in een handomdraai!


Naast een pegboard en een lambrisering mag er ook wel wat aan de muur hangen qua wandhangers en illustraties. Mijn werk is namelijk alleen vertegenwoordigd in een la, zonde! Ik zou het ook tof vinden om grote kurken plaat aan de muur te bevestigen waarop ik veel kan afwisselen met afbeeldingen. En uiteraard mag er ook een plantje in een macraméplantenhanger komen. Dat is dé reden om weer fijn te gaan macrameëen.

De muur wil ik niet alleen als uitzicht voor mezelf, maar ook voor foto's of... video's! Dan kan ik mijn bureau naar voren schuiven en heb ik een onwijs toffe achtergrond, yay!

Maak je dus klaar voor een hoop DIY-interieur-upgrade blogposts en dan zien we over een paar weken hoe het is geworden. Ik kijk er nu al naar uit!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen