Oh Cosy Craft

Maak je slaapkamer klaar voor de zomer!


Ik vind het heerlijk om de inrichting van mijn huis af te stemmen op het seizoen. Zo heb ik een aantal items die ik pak wanneer de eerste zomerdagen zich aanbieden of wanneer de 'r' weer in de maand zit. Waarschijnlijk doe je dit onbewust ook al: in de winter brand je veel kaarsen en in de zomer heb je behoefte aan een lichter dekbedovertrek en vrolijke accessoires. Ik laat je zien hoe ik mijn slaapkamer om heb getoverd naar een heuse summerproof kamer!


De slaapkamer staat nog steeds op de lijst om onder handen te worden genomen: de muren zijn nog wit en er hangt niets gezelligs aan. Ook hebben wij slechts één nachtkastje en dat begint onderhand wel irritant te worden. Maar in de tussentijd probeer ik de slaapkamer zo gezellig mogelijk te maken met een mooi dekbed, kussentjes en accessoires. En daar kom je al een heel eind mee!


Een van de kleinste ingrepen met het grootste effect is het neerzetten van een plant. Probeer het eens in een hoekje dat maar saai blijft, wat je ook doet. Een plant kan een gigantisch verschil maken én is super goed voor de luchtkwaliteit!


Het roze dekbedovertrek is van Dekbed Discounter en mocht ik uitzoeken om te gebruiken voor de blog. Hoe leuk! Ik zocht deze roze hoes uit, omdat hij aan twee kanten te gebruiken is. Zo kun je nog meer afwisselen en het kost niet eens moeite: je keert de deken gewoon om! Het dekbedovertrek is gemaakt van dunne stof, wat heel lekker is in de zomer. De rand is netjes afgewerkt met een bandje. Ik hou ervan! Bekijk alle dekbedovertrekken hier.

Oh en wist je dat je nu ook matrassen kunt kopen bij Dekbed Discounter? En matrasopleggers, de ideale manier om van twee aparte matrassen eentje te maken. Zo hoeft er nooit meer iemand in de kier te liggen; been there done that.


Het plankje op het bed is een multifunctioneel dienblaadje van IKEA, hij staat bij ons ook in de keuken als verzamelplek voor oliën en spatels. De tulpen in het vaasje heb ik zelf gemaakt met fantastische crêpe-papier speciaal voor het maken van bloemen. Wil je daar een DIY van? Laat het me dan weten!


Het okergele ruches kussen komt binnenkort op de blog, maar je kunt de DIY nu al bekijken in mijn Instagram Stories Highlights. Zie ik je daar?


Verander jij je huis of kamer ook altijd zodra er een nieuw seizoen in aantocht is? Ik ben benieuwd!

x Henrieke

 

 

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Dekbed Discounter.

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen