Oh Cosy Craft

DIY: maak een hippe krabpaal voor je kat!


Sinds ik op mezelf woon en katten heb, ben ik al op zoek naar de perfecte krabpaal. Tot nu toe, we hebben sinds vier jaar katten, deden we het met een mini krabpaaltje die we bij onze eerste kat kregen. Nu klinkt het net alsof die kat in de bonus was, maar we namen deze kat over van kennissen en zodoende ook allerlei spulletjes. Maar hey, ben ik de enige of vinden jullie krabpalen ook zo lelijk? Ik maakte daarom zelf een krabpaal mét slaapgelegenheid, het blijven wel katten hè!

Deze krabpaal zag ik meermaals voorbij komen op Pinterest en ik vond hem geweldig; hij is stylish, grappig en multifunctioneel. Én hij past perfect in het interieur! Het object is makkelijk te maken en je hebt maar weinig gereedschap nodig. Doe je mee?


Dit heb je nodig:
- een meubelpaneel (of een andere plank van jouw voorkeur) van 250 x 30 cm en 18 mm dik
- dik sisaltouw, ik gebruikte touw van 6 mm dik, zo'n veertig meter
- vier schroeven
- schuurpapier
- lineaal/duimstok
- potlood
- lijmpistool
- lijmstiften
- boormachine + houtboor
- decoupeerzaag
- schuurpapier


Zaag, of laat zagen in de bouwmarkt, de plank in twee stukken van 80 en een stuk van 45 centimeter.

Neem de lange plank en zet vanaf de bovenkant in het midden van de plank stipjes op 15 en 18,5 centimeter. Doe dit ook een stukje naar links.


Verbind de stipjes met elkaar tot de helft van de plank. Je hebt nu twee lijnen van vijftien centimeter die 3,5 centimeter uit elkaar staan.


Boor aan de binnenkant van de lijnen met een dikke houtboor (10 mm) twee gaten.


Zaag dan over het lijntje naar de gaten toe. Probeer precies aan de buitenkant van het gat uit te komen, zo ontstaat er een mooie, afgeronde hoek.


Doe hetzelfde met de andere lange plank en schuur vervolgens alle randjes mooi glad.


Pak het lijmpistool en plak met ruim lijm het touw om één van de lange planken. Je weet zelf of je kat graag hoog of laag krabt, zorg dat je aan zijn of haar behoefte voldoet, haha! Ik begon vrij hoog met het touw, zo'n zes centimeter onder de sleuf. Wikkel het touw stevig rond de plank. Als de hoekjes wat lager uitvallen dan het middenstuk, kun je een stuk touw afknippen en deze alleen op het rechte stuk plakken. Ga door tot ongeveer tien centimeter tot de onderkant.


Schuif de twee lange planken in elkaar en schroef het korte plankje tegen de lange planken aan.


En klaar is je ultra hippe kattenkrabmeubel!


Ik vind het onwijs leuk staan in huis, helaas hebben de katten zelf nog niet helemaal in de gaten hoe fijn deze nieuwe krabpaal is. Maar ik ben het ze druk aan het leren!


Heb jij dit meubel ook gemaakt? Tag me dan op Instagram @henriekeschuiling, vind ik leuk!

Succes!

x Henrieke

 

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen