Oh Cosy Craft

De nieuwe kantoor- en schoolcollectie van Søstrene Grene


Als ik ergens super enthousiast over kan worden, dan is het over nieuwe collecties van Søstrene Grene en IKEA. En die eerstgenoemde heeft over twee weken allerlei nieuwe producten in het assortiment. Ditmaal een collectie speciaal voor op kantoor of school. Want hoe leuk je werk of opleiding dan ook is (of juist niet), het kan altijd leuker worden met de juiste decoratie. En wie wordt er nou niet blij van mooie paperclips en een gezellige nietmachine?

De collectie is geïnspireerd op de Bauhaus-stijl uit de jaren twintig; geometrische, strakke vormen stonden in deze periode centraal en dat zie je duidelijk terug in de collectie van Søstrene Grene. Ook eenvoudige vormen, zoals driehoeken, kubussen en cilinders die in de Bauhaus-periode zijn opmars namen, is goed zichtbaar in de producten. Ik hou ervan! Het leuke is namelijk dat je met deze simpele vormen en serene kleuren veel sfeer kan brengen, zonder dat het erg druk wordt én het is goed te combineren met andere stijlen.


Hoe handig zijn deze prikborden? Ideaal voor op je werkplek, maar hang ze ook in de wc of in de keuken om rondslingerende papiertjes een plek te geven. Dat we steeds meer gaan houden van mooie producten zie je duidelijk in alle goed vormgegeven kantooraccessoires. Vroeger was een schaar gewoon een schaar en was er maar één soort punaises te koop. Hoewel de keuzestress soms de kop opsteekt, ben ik blij dat ik mijn prikbord kan voorzien van stylische punaises in plaats van met de standaard primair gekleurde dingen.


Ik ben een enorme voorstander van herbruikbare plastic flessen en broodtrommeltjes. Fijn dat Søstrene Grene in haar collectie hier ook aandacht aan besteed! Het zou helemaal leuk zijn als ze binnenkort herbruikbare broodzakken introduceren (wel al te koop bij andere winkels), zodat de verpakking van je lunch geen ruimte meer inneemt nadat je hebt gegeten.


Ik ben gelijk verliefd geworden op dit rek! Het is dat ik al genoeg rekjes heb en boven mijn bureau pronkt een pegboard, maar als dat niet het geval was, had ik zeker geïnvesteerd in dit fantastische rek.


Als laatste mijn favorieten. Vooral de toolbox linksonder lijkt me erg handig, schuif rolletjes (washi)tape om de stok en je hebt een perfect inpakstationnetje.

Wat vind jij van de nieuwe collectie van Søstrene Grene? Ga je voor de deur liggen wachten of laat je deze collectie aan je voorbij gaan? (Of iets daar tussenin uiteraard! Haha!)

x Henrieke

De nieuwe collectie van Søstrene Grene is verkrijgbaar vanaf 28 juni, voor de bureaustoel moet je nog wat langer wachten, deze is 20 juli verkrijgbaar.

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen