Oh Cosy Craft

DIY: maak je eierdopjes persoonlijk


Pasen staat bij veel mensen in het teken van een heerlijk ontbijt of een lekkere brunch met brioche, krentenbrood en EIEREN! Eigenlijk vind ik pasen qua feest leuker dan kerst; er is namelijk weinig druk dat het gezellig is en je maakt mij blijer met een lekkere broodmaaltijd dan met een chique diner. Én, niet onbelangrijk, pasen is vooral heel kleurrijk! Om jouw eitje nog meer kleur te geven laat ik je vandaag zien hoe je deze gezellige, persoonlijke eierdopjes maakt. P.S. Ik ben helemaal los gegaan met fotograferen, maak je dus klaar voor een post met véél foto's! Kijk je mee?

Het is toch bijzonder hoeveel een mens in huis heeft, soms lijkt het me ook heerlijk om in een tiny house te wonen en alleen het hoogstnodige te bezitten. Zo konden wij prima jaren zonder eierdopjes, maar nu ik deze heb gemaakt vind ik het wel erg gezellig om mijn eitje uit een dopje te eten.


Wat heb je nodig:
- houten eierdopjes, deze kocht ik bij Dille & Kamille voor €1,25 per stuk
- gouache (plakkaatverf), acrylverf, potloden of iets anders, kies jij maar!
- potlood
- penseel en andere schilderbenodigdheden
- eventueel spraylak/-vernis


Uiteraard kun je op het eierdopje schilderen wat je wil, maar ik vind het onwijs leuk om ons kleine familietje te maken. Dat wil zeggen: ikzelf, mijn vriend Leon en onze katten Fleer en Moortje. Teken met een potlood datgene dat je gaat schilderen en kleur het vervolgens in met verf.


Als je, net als ik, verf gebruikt, kun je het dopje niet afwassen. Zelfs afnemen met een vochtig doekje zal de verf doen uitlopen. Wil je geen zorgen hebben over de dopjes en ze met een gerust hart achterlaten bij vriend-/vriendin-/kindlief die ze zonder na te denken in het sop gooit, behandel de dopjes dan met een spraylak of -vernis. Het is belangrijk dat je een spray gebruikt, gouache gaat namelijk uitlopen als je er met een kwastje overheen gaat.


De poes is Moortje, onze zwart/witte kat en rechts ben, jawel, ikzelf! (MET POMPOMOORBELLEN, ZIE JE DAT!!!111!!1!)

     

    

    


En zie daar Fleer (de kat), onze wit/oranje kater. En die meneer is mijn vriend, Leon. Hij herkende zichzelf meteen!


Staat dat niet waanzinnig op je paas-ontbijttafel? Eet smakelijk!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen