Oh Cosy Craft

Oh! Studio update #2 | Kleur


Zoals je vorige week hier hebt kunnen lezen, is de upgrade van mijn werkkamer annex studio begonnen! Ik vertelde wat mijn plannen zijn en dat ik jou meeneem in dit proces. En hoewel ik toen al riep dat het begonnen was, is het nu pas écht begonnen: de muur is geverfd! 

Ik was al een tijdje verliefd op donkergroen, met name donkergroen gecombineerd met licht, onbehandeld hout en lichtroze. Dit donkergroen, ook wel flessengroen genoemd, wilde ik ergens in ons huis aanbrengen en de werkkamer leek daar de perfecte plek voor. In de bouwmarkt heb ik nog even getwijfeld of ik niet toch een lichtere kleur wilde of zelfs dezelfde kleur roze als wat we in de woonkamer hebben. Daar is namelijk nog behoorlijk wat van over, maar na overleg hebben we besloten deze verf misschien in de slaapkamer aan te brengen en gewoon bij het eerste plan te blijven: flessengroen.
   


Het is de kleur Puur Tijm van Flexa geworden, deze heb ik laten mengen in het huismerk van Hornbach, wat ook meteen mijn grootste fout was. De verkoper raadde ons aan twee lagen te verven, omdat donkere kleuren meestal niet in een keer goed dekken. Dat wist ik, maar dat deze verf zó slecht dekte, verbaasde me nogal. Ik heb drie lagen aangebracht en zelfs daarna heb ik hier en daar nog wat bijgestipt. Misschien had ik dikkere lagen moeten aanbrengen, maar ik heb al enige sauservaring en ik ga liever voor twee dunne lagen dan voor één dikke. Helaas waren dat er deze keer dus drie.
   


Zoals je ziet droogt de verf onwijs vlekkerig op en zie je nog duidelijk de muur er doorheen. Dat was na drie lagen gelukkig niet meer het geval, yay!
Ik koos ervoor om de verf als een lambrisering aan te brengen. Mijn werkkamer bevindt zich op zolder en de muur die ik verfde reikt tot de nok, als ik de hele muur zou verven zou het niet alleen heel donker worden, maar ook een enorme uitdaging: een klustrap met zeven treden is bij lange na niet hoog genoeg! Bovendien vind ik een lambrisering gewoon heel erg leuk: als je muurdecoratie op de overgang van groen naar wit hangt ziet dat er speels en gezellig uit. En ja, daar hou ik van!
   

    


Ik heb ervoor gekozen de lambrisering tot iets hoger te laten gaan dan gebruikelijk: één meter vijfentwintig. Dat is behoorlijk hoog, maar dat zorgt er wel voor dat ik decoratie bóven mijn bureau op de overgang kan hangen en omdat deze muur zo hoog is, ziet het er niet gek uit.
   


De muur is prachtig opgedroogd, ik ben er enorm blij mee, de kleur geeft veel sfeer en warmte. Hoewel er nu nog geen muurdecoratie hangt, vind ik mijn werkplek al veel gezelliger dan eerst. De eerste missie is dus absoluut geslaagd!

Komende tijd ga ik bezig met de decoratie, ik ga bijvoorbeeld een pegboard maken en daar maak ik uiteraard een DIY van. Stay tuned om de voortgang van mijn studio te volgen!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen