Oh Cosy Craft

Binnenkijken: het koffiehoekje (+ supersnelle DIY)


Wat mij betreft is een huis nooit echt af. Er zijn altijd plekjes die nog een beetje dit, of een beetje dat nodig hebben. Of je krijgt de kriebels en verft een muur in een andere kleur. Je huis is dynamisch, net als jijzelf en daarom is een huis ook zo persoonlijk. De plek die ik de afgelopen tijd afgemaakt heb, of nou, voor zolang het duurt, is ons koffiehoekje. Kijk je mee?


Ik gaf mijn vriend een koffie-apparaat cadeau en niet zomaar eentje; deze piston-machine van Smeg. Een klein beetje voor mijn eigen bestwil, want ik wilde vooral een mooi koffiezetapparaat en al die alles-in-éénmachines vind ik per definitie lelijk. Deze Smeg vind ik echter prachtig en hij zet lekkere koffie! (Of cappuccino dan voor mij, ik hou niet van gewone koffie, hihi!)


Het rekje is het bekende Tomado boekenrekje, maar zo vintage als maar kan! Dit rekje duikelde mijn moeder namelijk op achter de knieschotten in mijn oma's huis. Ik was dolblij want zo'n rekje stond nog op mijn wishlist. De gele, rode en blauwe plankjes spoot ik wit en zo was hij perfect voor de koffiekopjes. Oma had nog een ander Tomado rek, eentje met dubbele zijkanten, daar moet ik nog een plekje voor bedenken, want ook die is zó mooi!


Aan de witte muur hangen drie illustraties van mijzelf; een koffiekopje, een kaars en een gehandletterde quote: I like you a latte. En die quote hè, die pluk ik gewoon van Pinterest!


De waterkoker kreeg ik voor mijn verjaardag en is de Ketelbinkie van Hema. Een fantastische waterkoker! Al moet ik hem wel vaak ontkalken omdat hij anders heel rot gaat schenken. De kopjes zijn van HKliving.

    


Natuurlijk kan een blog van mij niet zonder DIY. Daarom:

DIY: Maak supersnel een klembord!

Zaag een plankje op het formaat dat jij wilt en schuur de zijkanten glad. Monteer een klem (te koop bij onder andere Dille & Kamille) op het plankje. Je kunt dit doen door hem aan het plankje te lijmen met behulp van een lijmpistool - dit deed ik - of door een klein schroefje te gebruiken. En klaar is je klembord!


De lamp boven het aanrecht hebben wij zelf gemaakt, althans het armatuur, door een balk met steuntjes aan het plafond te bevestigen en het snoer van een hanglamp eromheen te wikkelen. De lamp zelf is van IKEA.

Heb jij ook van die gezellige hoekjes in je huis waarvan je altijd blij wordt als je er naar kijkt? Ik ben benieuwd!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen