Oh Cosy Craft

Oh cosy zomer: De leukste draad-DIY's


Je hoeft je deze zomer niet te vervelen, in heel augustus komen namelijk de allerleukste DIY's van afgelopen twee jaar, gerangschikt op onderwerp, online. Vandaag zijn dat DIY's met draad. Met draad kun je ontzettend veel verschillende dingen maken, dit is dan ook slechts een greep uit mijn collectie DIY's met draad. En waarschijnlijk volgen er nog veel meer! Kijk je mee?

Lees meer

Maak een raamtekening + gratis printable!


Vlak voor Kerst maakte ik een leuke raamtekening bij de voordeur om de boel daar wat gezelliger te maken. De tekening bestond uit een huisjespatroon en allerlei sterretjes in de lucht. Super leuk en sfeervol. Maar nadat het de laatste tijd al een paar dagen dertig graden was geweest, is zo'n winters tafereel niet meer zo geschikt. Het was tijd voor wat anders! Vandaag laat ik jou daarom zien hoe je een raamtekening maakt én kun je het patroon gratis downloaden. Handig toch?

Lees meer

Makkelijke en lekkere homemade ijsjes


Toen ik laatst danoontjes in de supermarkt zag liggen, kwamen er allerlei herinneringen boven. Eén daarvan betrof het maken van ijsjes van danoontjes. Het was supersimpel; je prikte een ijsstokje door de folie van het danoontje, legde het een nacht in de vriezer en klaar was je heerlijke ijsje. Je begrijpt dat ik die danoontjes natuurlijk meteen in mijn mandje heb gelegd. Een het gaf me het idee om ook ijsjes te maken van andere soorten kwark. Waar dit één van is. Kijk je mee?

Lees meer

Zomers ontbijt: Smoothie bowl!


Nu we al een aantal prachtige dagen hebben gehad en de échte zomer zelfs nog moet komen, heb ik mijn ontbijtroutine veranderd. At ik een aantal weken geleden nog havermout of een broodje met hagelslag, nu heb ik zin in fris, fruitig en zomers! Met deze smoothie bowl heb je al die eigenschappen verzameld in een heerlijk én simpel ontbijtje. Kijk je mee?

Lees meer

DIY: rond kussen met ruches


Soms heb je zin in een zelfmaker die niet zo moeilijk is en die al helemaal niet veel tijd in beslag neemt. Ik vind het best lastig om deze DIY's te bedenken, omdat ik ook graag arbeidsintensieve projecten aan ga, denk aan borduurprojecten, latch-hooking of een timmerwerk. Maar op een zonnige dag zag ik het licht en ben ik aan de slag gegaan met een stofje dat al geruime tijd in mijn stoffendoos lag te wachten en maakte dit gezellige, ronde kussen met ruches. Ik laat je zien hoe je hem zelf ook snel kunt maken!

Lees meer

DIY: bloemen borduren op tule


Borduren is een techniek met heel veel mogelijkheden. Misschien ken jij alleen de kruissteekjes die je oma vroeger borduurde, maar borduren kan op veel meer manieren. Bijvoorbeeld: borduur op tule! Tule is een heel open stof die vaak gebruikt wordt om (trouw-)jurken veel volume te geven. Als je het gebruikt om te borduren, lijkt het borduurwerk te zweven. Hoe leuk is dat!

Lees meer

DIY: maak een hippe krabpaal voor je kat!


Sinds ik op mezelf woon en katten heb, ben ik al op zoek naar de perfecte krabpaal. Tot nu toe, we hebben sinds vier jaar katten, deden we het met een mini krabpaaltje die we bij onze eerste kat kregen. Nu klinkt het net alsof die kat in de bonus was, maar we namen deze kat over van kennissen en zodoende ook allerlei spulletjes. Maar hey, ben ik de enige of vinden jullie krabpalen ook zo lelijk? Ik maakte daarom zelf een krabpaal mét slaapgelegenheid, het blijven wel katten hè!

Lees meer

DIY: toilettasje voor on the go


'Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid', riepen onze moeders vaak. Maar ik neem die zin meestal iets té letterlijk en stop alles in mijn handtas wat ik eventueel, mogelijkerwijs en misschien nodig zou kunnen hebben. Lees: tampons, maandverband, pleisters, paracetamol, keeltabletjes, cranberrypilletjes en nog meer pleisters. Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd erg blij ben geweest met mijn eerste hulp voorraadje, en met mij de mensen om mij heen die plotseling één van deze artikelen nodig hadden. Om de troep van losse spullen in mijn tas enigszins te beperken, maakte ik dit toilettasje voor on the go.

Lees meer

DIY: maak het Máximasker voor Koningsdag! ( + gratis printable!)


Hoe fijn was het dat we vroeger onbezorgd op de vraag "Wat wil je later worden?" antwoordden dat we prinses, onze vader of ontdekkingsreiziger wilden worden. Maar helaas is het niet voor iedereen weggelegd om 's ochtends in plaats van een muts om je vette haar te verdoezelen een kroontje op te zetten en begeleid door een lakei door de lange gangen van het paleis naar de rijkelijk gedekte ontbijttafel te flaneren. Nee, daar kunnen we alleen maar van dromen. Wat we echter wél kunnen worden is: Koningin! Ik maakte dit Máximasker zodat jij je morgen, op Koningsdag, een dagje Koningin kunt wanen. Nu nog even oefenen met wuiven.

Lees meer

DIY: Rotan twijgjes spiegel


Rotan is niet meer weg te denken uit het interieur. Riep dat twintig jaar geleden maar eens en iedereen lachte je uit. De rotan trend gaat zelfs zóver, dat ook spiegels niet meer veilig zijn. Maar mij kan het niet ver genoeg gaan: ik hou ervan! Combineer de liefde voor rotan met zelf-maken en deze DIY is geboren.


Spiegels zijn leuk in iedere ruimte, tegenwoordig hoeven ze niet meer slechts een praktische functie te hebben. In sommige interieurs hangen ze zelfs op plekken waar je er überhaupt niet in kunt kijken. Spiegels zijn meer dan een object waarin je kunt checken of je haar goed zit of een puistje uit kunt knijpen. Het zijn heuse decoratie-items geworden, hoe leuk!

Wat heb je nodig:
- Een spiegeltje (Praxis, diameter 20 cm, €6,99)
- Allerlei droge takken in verschillende diktes
- Een stanleymes
- Lineaal
- Schuurpapier
- Lijmpistool en lijmpatronen
- Een ophanghaakje
- Papier, schaar en passer

Lees meer
Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen