Oh Cosy Craft

Makkelijke en lekkere homemade ijsjes


Toen ik laatst danoontjes in de supermarkt zag liggen, kwamen er allerlei herinneringen boven. Eén daarvan betrof het maken van ijsjes van danoontjes. Het was supersimpel; je prikte een ijsstokje door de folie van het danoontje, legde het een nacht in de vriezer en klaar was je heerlijke ijsje. Je begrijpt dat ik die danoontjes natuurlijk meteen in mijn mandje heb gelegd. Een het gaf me het idee om ook ijsjes te maken van andere soorten kwark. Waar dit één van is. Kijk je mee?

Toen ik nog maar net studeerde at ik eens bij een vriendin en zij had als toetje kwark met Spaanse sinaasappel gekocht. 'Want dit is het allerlekkerste toetje dat er is!', zei ze. En of ze gelijk had. Eigenlijk eet ik nooit toetjes, maar heel af en toe neem ik weer een bakje mee als ontbijt of als lekker en gezond tussendoortje. Ik zou dan ook zeker deze kwark gebruiken voor mijn ijsjes experiment.


Wat heb je nodig:
- vormpjes om ijsjes te maken (IKEA, Xenos, HEMA etc.)
- kwark met Spaanse sinaasappel (of een andere soort die jij lekker vindt)
- een lepel
- een vriezer


Vul de vormpjes met kwark en klop tussen het vullen door met het vormpje op tafel. Zo sla je de meeste lucht eruit. Zet de vormpjes dan in de diepvries. Na een nacht zijn ze zeker bevoreren, maar een uur of zes kan ook al genoeg zijn.

      


En als ze helemaal bevroren zijn, zijn ze klaar om opgegeten te worden! Bij het onderste ijsje zie je dat er nog wat lucht tussen de kwark zat. Dat is helemaal niet erg, het ijsje is alleen wat kleiner. Oké, wel erg dus.


Tip: Gebruik deze kwark ook als basis voor je kwarktaart. Lékker!

    


Ik smul nog even door en ga bedenken wat mijn volgend ijsjesproject zal zijn. Heb jij nog goede tips? Deel ze dan hieronder!

 

x Henrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen