Oh Cosy Craft

DIY: toilettasje voor on the go


'Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid', riepen onze moeders vaak. Maar ik neem die zin meestal iets té letterlijk en stop alles in mijn handtas wat ik eventueel, mogelijkerwijs en misschien nodig zou kunnen hebben. Lees: tampons, maandverband, pleisters, paracetamol, keeltabletjes, cranberrypilletjes en nog meer pleisters. Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd erg blij ben geweest met mijn eerste hulp voorraadje, en met mij de mensen om mij heen die plotseling één van deze artikelen nodig hadden. Om de troep van losse spullen in mijn tas enigszins te beperken, maakte ik dit toilettasje voor on the go.

En dit tasje is niet alleen handig om je losse toiletspulletjes in op te bergen, maar ook om awkward momenten te voorkomen van losse tampons die uit je tas vallen. Ook kun je heel subtiel dit tasje aan iemand geven die onverhoeds ongesteld is geworden en hoef je niet met maandverband te gaan zwaaien. Als dat niet handig is!


Wat heb je nodig:
- stof
- spelden
- liniaal of meetlint
- een knoopje
- naaigaren
- een schaar
- naaimachine en benodigheden


Speld een vlak van 28 x 26 centimeter af (dit is inclusief zomen en naden), knip het uit en vouw het met de mooie kanten naar elkaar toe dubbel. Nu heb je een lap van 14 x 26 centimeter. Speld de naden dicht en naai de lapjes aan elkaar. Laat een stukje van drie tot vier centimeter open om de lap straks om te keren.


Keer de lap met de mooie kant naar buiten en speld de randen rondom strak af. Stik de naden dicht langs de rand door.


Vouw de onderkant van het lapje naar boven, zodat je een zakje krijgt van 7,5 tot 8 centimeter diep. Naai het vast door netjes over de doorstik-stiksels heen te naaien. Naai dan de knoop in het midden van de voorkant van het zakje.


En maak vervolgens het knoopsgat op de flap. En het meest satisfying om te doen: het knoopsgat open tornen. Heerlijk!


Stop dan je toiletspulletjes in het tasje en je bent klaar om te gaan!

    

      


Het fijne aan dit tasje is dat hij zo lekker dun is en er toch veel in past. Bovendien staat het ook mooi in je tas, ik bedoel: praktisch gaat bij mijn niet voor mooi!

Sjouw jij ook altijd met veel losse spulletjes in je tas?

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen