Oh Cosy Craft

Oh cosy zomer: De leukste draad-DIY's


Je hoeft je deze zomer niet te vervelen, in heel augustus komen namelijk de allerleukste DIY's van afgelopen twee jaar, gerangschikt op onderwerp, online. Vandaag zijn dat DIY's met draad. Met draad kun je ontzettend veel verschillende dingen maken, dit is dan ook slechts een greep uit mijn collectie DIY's met draad. En waarschijnlijk volgen er nog veel meer! Kijk je mee?


Het leuke aan DIY's met draad is dat ze heel makkelijk zijn om mee te beginnen, je hebt waarschijnlijk wel een bolletje wol ergens in een kastje liggen. Zo niet, bij iedere knutsel- of wolwinkel, maar ook bij HEMA, Wibra en Zeeman is garen te koop. En dat voor een klein prijsje. Bovendien geven projecten met draad meteen veel sfeer door de textuur van het garen. Nog een voordeel: je hoeft niet te wachten tot de lijm droog is: mijn nummer 1 ergernis bij sommige crafts, haha!


Het borduren van een roosje
Allereerst een borduurwerkje waarvan je dénkt dat het supermoeilijk is, maar wat in werkelijkheid easy peasy lemon squeezy is. Dit roosje borduur je in een handomdraai, maar je moet wel even weten hoe het moet. Bekijk de blogpost hier!


Scandinavische wollen poppetjes
In mijn illustraties gebruik ik vaak menselijke figuren, dat komt omdat je je makkelijk in hen kunt verplaatsen en ze duidelijk emoties tonen. Zelfs met wol kun je mensjes fabriceren, hoe leuk! En deze DIY is niet alleen voor de craft-gevorderde volwassene, nee, zelfs kinderen maken het ene na het andere poppetje. Bekijk de blogpost hier!


Pompom oorbellen
Voor mij geen mini-knopjes of ringetjes, ik hou van statementoorbellen en zodoende maakte ik deze pompom-oorbellen. Te koop in mijn webshop, maar ook zelf te maken met de DIY in deze blogpost. Succes!


Jute kleed haken
Je hebt ze vast in allerlei winkels en op Instagram gezien: jute kleden. Super warm en sfeervol. Ik haakte dit kleed met een heleboel bolletjes sisaltouw en een dikke haaknaald. Het kleed is een daverend succes en ligt nog steeds te schitteren in mijn woonkamer. Bekijk de blogpost hier!


Vlaggetjes haken met de Tunische haaksteek
Haken is niet mijn favoriete techniek; vaak krijg ik last van mijn vingers en ik vind de repeterende beweging en al het telwerk niet zo prettig. Breien is ook één en dezelfde beweging, maar dit voelt voor mij veel rustgevender aan. Tunisch haken lijkt een beetje op breien en daarom vind ik dit wél erg leuk. Na vallen en opstaan heb ik een patroon voor driehoekige vlaggetjes gemaakt en deze deel ik met jou middels een: video! Yay! Bekijk de video hier! 


Borduren op tule
Borduren kent honderden manier en technieken, je kent hoogstwaarschijnlijk het kruissteekjes borduren wel, maar het 'vrije' borduren kent veel meer organische vormen en daarom verkies ik dit boven de kruissteekjes. Op tule borduren is weer een stapje verder omdat de achterkant bijna net zo netje moet zijn als de voorkant. Ik laat je hier zien hoe je dat doet!

 

Welke van deze DIY's ga jij deze zomer absoluut proberen?

 

x Henrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen