Oh Cosy Craft

Zomers ontbijt: Smoothie bowl!


Nu we al een aantal prachtige dagen hebben gehad en de échte zomer zelfs nog moet komen, heb ik mijn ontbijtroutine veranderd. At ik een aantal weken geleden nog havermout of een broodje met hagelslag, nu heb ik zin in fris, fruitig en zomers! Met deze smoothie bowl heb je al die eigenschappen verzameld in een heerlijk én simpel ontbijtje. Kijk je mee?


Simpel en snel zijn twee erg belangrijke eigenschappen van een ontbijt. Bijna niemand heeft zin om 's ochtends lang in de keuken te staan, ik bedoel: vijf minuten langer slapen! Je kunt dit ontbijtje dan ook zo simpel of uitgebreid mogelijk maken, precies hoe jij het wilt. Of, maak het 's avonds, dan spaar je in de ochtend kostbare minuten uit!


Wat heb je nodig:
- Een zuivelproduct, (Griekse/Turkse) yoghurt, kwark, vla, plantaardige yoghurt, kies wat jij wilt gebruiken
- (Diepvries)fruit: bosbessen, aardbeien, bosvruchten, bramen, frambozen, ook hierin kun je kiezen wat jij wilt.
- Een banaan
- Diverse toppings, denk aan: noten, rozijnen, lijnzaad, hennepzaad, fruit, muesli, granola, cacaonibs et cetera
- Een blender


Zoals je ziet kun je enorm variëren met de ingrediënten. Maak hem super gezond met allerlei superfoods zoals zaden en noten, of maak hem onwijs lekker voor het weekend met cruesli, chocolade, mini-marshmallows, taartversiersuiker en gummy-beertjes.


Schenk je zuivel in de blender, neem zoveel als je zelf wilt en doe hier wat fruit en een halve banaan bij. Ik gebruik ongeveer twee grote opscheplepels fruit, maar dit is geheel aan jou. Bewaar een eetlepel fruit om te gebruiken als topping. Je kunt het fruit er bevroren bij doen, dit resulteert in een romige, ijzige smoothie. Als je je fruit geheel laat ontdooien wordt de zuivel wat dunner. Half ontdooid fruit werkt het beste! Snijd de banaan in plakjes en leg dit en de andere toppings in horizontale banen over de smoothie.

Oh, de granola die je op de foto ziet, heeft mijn vriend zelf gemaakt met diverse granen, noten, honing en olie. Zo lekker!


En klaar is je heerlijke ontbijt! De smoothie kun je gemakkelijk de avond van te voren maken en als je extra snel wilt, leg je de toppings er natuurlijk niet zo netjes en instagram-proof op. Haha!


Eet smakelijk!

Ik ben heel benieuwd of jij dit weleens maakt, misschien heb je nog andere lekkere topping ideeën. Laat het ons weten!

x Henrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen