Oh Cosy Craft

Oh cosy zomer: (her)ontdek deze crafts!


De zomer is bij uitstek een goede periode om een nieuwe craft-techniek te ontdekken en onder de knie te krijgen. Zo nam ik afgelopen jaar een paar bolletjes wol, mijn smyrna-haak en een smyrna-matje mee om bij de tent te kunnen craften. Oh en weet je (nog) niet wat smyrna is? Na deze blogpost is dat wel anders! Ik laat je allerlei technieken zien die niet alledaags zijn, maar wel onwijs leuk!


Via Instagram en Pinterest zijn er veel nieuwe craft-technieken te vinden. Ik vind het onwijs leuk om zo je DIY-vaardigheden te blijven ontwikkelen. En dat daar soms ook wat nieuwe tools bij komen kijken, ach ja, dan heb je ook weer een leuk cadeautje voor jezelf, toch?


Macramé
Voor de één oud nieuws, voor de ander een nieuwe techniek. Met macramé kun je onwijs variëren en je kan het buiten doen, hoe fijn! Er staan diverse DIY's met macramé op de blog, waaronder drie blogs over de basisbeginselen. Nummer één, nummer twee en nummer drie. Maar deze waxinelichthouder/plantenhouder is ook een hele fijne voor als je al wat meer geoefend bent!


Punchneedle
Punchneedling is dé trend van 2017 en 2018, een oude techniek die vanuit Amerika weer terug is gekomen naar Europa en het houdt ons in zijn greep. Punchneedling is een manier van borduren die heel snel gaat en echt mega leuk is! Het 'leuke' aan deze craft is dat er nog maar weinig tutorials zijn en je dus lekker veel zelf kunt uitzoeken. Ik maakte een blogpost erover met al mijn tips en tricks. Bekijk het hier!


Smyrna/latchhooking/rughooking
Ook smyrna is een oude techniek die steeds meer terug komt. Vroeger werden er kleden en kussens met dierenpatronen gehaakt, maar tegenwoordig winnen de abstracte patronen terrein. Het is een werkzame, maar fijne techniek. Ik vertel je er hier alles over!


Stempelen
Oude liefde roest niet en zo blijft stempelen altijd leuk, hoe oud en volwassen je ook bent. Bovendien zijn er mega veel manieren waarop je kunt stempelen: van aardappel tot linoleum en van kurk tot een gummetje van de Action. In deze blogpost laat ik je zien hoe je een toffe stempel kunt maken uit een gum met gutsjes. Super leuk om zo je eigen inpakpapier te creëren of om je post een persoonlijke draai te geven. Check de blogpost hier!


Ken jij nog een techniek waarvan je denkt: daar wil ik een tutorial van! Laat het me dan weten en misschien ga ik me er speciaal voor jou helemaal in verdiepen!

x Henrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen