Oh Cosy Craft

Oh cosy zomer: heerlijke recepten voor een zwoele zomer


Een zwoele zomer kan niet zonder lekkere recepten; er zijn barbecues, feestjes, lange avondmaaltijden in de tuin, noem maar op! En geen zorgen over die bikinibody, want zolang je een bikini én een lichaam hebt, heb je een bikinibody. Handig! 


Waarschijnlijk heb je in de zomer ook meer zin in fris eten, in deze blogpost vind je dan ook de lekkerste zomerse recepten om jouw zomer helemaal te laten slagen. Van koekjes tot een smeersel en van ijsjes tot een wetenschappelijk experiment. Ja, ja, je vindt het allemaal in deze blogpost!


Hummus
In onze koelkast ligt standaard een bakje hummus, variërend van naturel zelfgemaakte hummus tot de pompoenhummus uit de supermarkt. Ik hou ervan! Het maken van hummus is helemaal niet moeilijk en je kunt het geheel naar eigen smaak aanpassen. In deze blogpost vind je het recept voor heerlijke, zomerse hummus.


Spaanse sinaasappelijsjes
Van ijsjes kun je in de zomer niet genoeg krijgen. Hoe leuk is het dan om supersnel en gezond zelf ijsjes te maken van: kwark! In deze blogpost laat ik je zien hoe je deze heerlijke, romige ijsjes maakt.


Kuikenkoekjes
Een perfect recept voor op een druilerige zomerdag, het blijft Nederland tenslotte! Het bakken van de koekjes is niet zoveel werk, maar de decoratie vergt wel wat tijd en aandacht. Maar hey, het resultaat mag er ook zijn. Deze onwijs lekkere kuikenkoekjes bak je volgens het recept in deze blogpost.


Bonen en erwten weken
Als de vakantie al duur genoeg is, heb ik ook een cheap tip voor je: week je bonen en erwten zelf! Oh en dan kun je er daarna lekkere hummus van maken. In deze blogpost laat ik je zien hoe je zelf je erwten en bonen kookt en weekt en dus geen potjes en blikjes meer hoeft te kopen. Smarty party!


Poffert
Dit is een typisch Gronings gerecht: poffert. Deze broodachtige cake bak je niet, maar kook je. Maf he! Ik laat je zien hoe het werkt in deze blogpost. Oh en het is gigantisch lekker!


Maak zelf yoghurt
Say whut? Ja! Je kunt heel gemakkelijk zelf yoghurt maken. Dit wetenschappelijke experimentje is perfect voor een dag in de vakantie. Het is wonderbaarlijk en het resultaat smaakt voortreffelijk. Goeie combi he! Bekijk snel deze blogpost en leer hoe je het maakt.


Heb jij nog recepten die niet kunnen ontbreken in de zomer? Deel ze in de reacties!

x Henrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen