Oh Cosy Craft

Super herfstige pompom oorbellen

Herfst Alert!! Hoewel het de afgelopen dagen stralend nazomerweer is geweest, smacht ik nu toch echt naar winterjassen, sjaals en grote bergen blaadjes. Mijn favoriete thee is al veranderd naar caramelized pear en ook mijn kleding- en oorbellensmaak wordt herfstiger en warmer van kleur en textuur. Zo zag ik Shifra van A Cup Of Life met deze oorbellen. Onwijs tof! Die moest en zou ik ook hebben en zodoende maakt ik ze zelf. Ik laat je zien hoe je dat doet en het is simpeler dan je denkt!

Moeilijkheid: **
Duur: ongeveer een tot twee uur
Benodigdheden: pluizige wol, dun ijzerdraad (optioneel), naaigaren, lineaal, schaar, tangetjes, oorbelhaakjes en goudkleurig kettingdraad.

Vroeger was ik een fanatieke sieradenmaker; alle boekjes van de bibliotheek (nope, nog geen internet, hihi) heb ik doorgespit op de leukste armbandjes, kettingen en oorbellen. Dus deze benodigdheden duikelde ik zo op uit mijn stash. Je weet het dus: nooit craftspullen weggooien!

Oké, let's go!


Voor de oorbellen maak je twee pompommetjes. Wikkel flink wat wol om je lineaal (of een stukje karton van ongeveer 3 à 4 centimeter), schuif het eraf en bind er een touwtje omheen.


Je kunt het eventueel nog wat verstevigen door er met dun ijzerdraad omheen te wikkelen, knip het ijzerdraad nog niet af. Heb je geen ijzerdraad? Wikkel dan met stevig naaigaren wat vaker om de bundel heen en knoop het vast. Laat het touwtje hangen. Knip vervolgens de bundel touwtjes door zodat het pompommetje ontstaat.


Omdat het pompommetje nu nog rommelig is, wikkel je eromheen met het ijzerdraad of met stevig naaigaren. Je zult zien dat het een steeds mooier, ronder pompommetje wordt! Als je nu de draadjes netjes bijknipt, is het pompommetje af.


Knip twee stukjes kettingdraad af van ongeveer vijf centimeter. Knoop het kettingdraad aan het ijzerdraadje van de pompom. Let op: zorg ervoor dat de aanhechting zo dicht mogelijk bij de kern van de pompom zit, dat ziet er het mooiste uit. Hang het kettingdraad aan het oorbelhaakje en you're ready to go!

 


Ik doe ze echt niet meer uit, ze zijn zo leuk! En in tegenstelling tot wat je misschien verwacht: ze zijn super licht. Je voelt niet dat je zulke grote oorbellen in hebt. Winning!


Jurkje: Esprit herfst/winter collectie 2017

 

Succes!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen