Oh Cosy Craft

DIY: valentijn hartjesslinger!


Spread the love! Valentijn hangt in de lucht en dat merk ik aan alles: men huppelt vrolijk over straat, iedereen loopt hand in hand en zelfs mijn katten liggen lepeltje lepeltje. NOT! Om mijn huis in valentijnstemming te brengen, maakte ik deze hartjesslinger die, al zeg ik het zelf, heel insta-proof is. 


Dat Valentijn samengaat met slechts roze en rood vind ik onzin. Helaas vinden de winkels dat niet en worden er voornamelijk cheasy rood en roze spullen verkocht. Maar hey, over smaakt valt niet te twisten, haha! De slinger die ik maakte is misschien meer een wandhanger dan een slinger, maar omdat de hartjes met elkaar verbonden zijn met draad, noem ik het toch een slinger. Aanvankelijk had ik deze DIY in gedachten met goud glitterpapier in plaats van het gouden glanspapier dat je op de afbeelding ziet, maar helaas was dit in Groningen nergens te vinden. Heb jij wel glitterpapier? Dan zou ik dat gebruiken, het geeft je slinger net wat extra glam.


Benodigdheden:

- papier in verschillende kleuren, bijvoorbeeld ook glitterpapier of glanspapier
- potlood
- schaar
- stuk macramétouw of ander garen
- naaigaren
- naald
- eventueel washitape
- eventueel een naaimachine


Teken een hartje, knip hem uit en trek het twintig keer over op de verschillende kleuren papier. Vind je het moeilijk om een hartje te tekenen? Via Google vindt je gigantisch veel sjablonen die je kunt gebruiken. Knip de twintig hartjes netjes uit.


De slinger is gemaakt met de naaimachine, maar heb je geen naaimachine, geen zorgen! Hieronder zal ik ook uitleggen hoe je het zonder naaimachine kunt maken.

Met naaimachine
De verticale slingertjes worden van beneden naar boven genaaid. Begin met het onderste hartje en naai recht naar boven. Je kunt gewoon door blijven naaien als het hartje klaar is, het garen wikkelt dan om elkaar heen en wanneer je de tussenruimte groot genoeg vindt, pak je het volgende hartje en naai je je deze recht naar boven. Na het bovenste hartje naai je ongeveer tien centimeter 'kaal' door, zodat je ruimte hebt om het touwtje aan de horizontale draad te bevestigen.
Doe dit bij iedere verticale slinger.

Wil je precies de slinger maken die ik maakte? Volg dan het volgende patroon:
Dit is de volgorde van naaien, dus van onder naar boven en van links naar rechts.
Slinger 1: roze - goud
Slinger 2: groen - roze - goud - groen
Slinger 3: goud
Slinger 4: goud - groen - roze
Slinger 5: roze - groen - roze - goud
Slinger 6: goud - groen
Slinger 7: roze - groen - goud
Slinger 8: roze

Zonder naaimachine
Als je de slinger maakt zonder gebruik te maken van de naaimachine krijg je niet het verticale stiksel als op de afbeelding. Knip stukjes garen af van ongeveer tien centimeter en plak deze met tape aan de achterkant van de hartjes vast om de hartjes met elkaar te verbinden. Je kunt het bovenstaande patroon gebruiken om dezelfde slinger te maken als op de afbeelding. Let op: de kleuren zijn van onder naar boven genoemd.


Als je alle slingers hebt genaaid of geplakt kun je de slinger gaan samenstellen. Het werkt fijn als je het horizontale touw met (washi)tape vastplakt aan de muur. Begin met de middelste twee verticale slingers, deze zorgen voor een mooie verdeling van de slingers. Prik met de naald door het macramétouw heen en knoop vast. Doe dit bij alle slingers.


En klaar is de valentijnslinger! Hang hem op mooi plekje, misschien wel boven je bed. Bij mij hangt hij op mijn werkkamer en het vrolijkt de boel meteen op! Heb je zin in meer valentijn DIY's? Kijk dan eens naar dit geometrische kussen of dit zakje vol lieve berichtjes voor jouw Valentijn.


     


     


Succes!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen