Oh Cosy Craft

DIY: kussen met een geometrisch hart


De dagen worden langer en de kerstkilo's zijn er weer af, dat betekent tijd voor valentijn! De schappen liggen vol artikelen met roze en rode hartjes, bij de HEMA zag ik zelfs ovenwanten met een hartjesmotief. Om mijn valentijn DIY niet te romantisch en zoetsappig te maken, combineer ik de trend van het geometrische met valentijn: een kussen met een geometrisch hart erop gestikt!

Duur: 1 uur
Moeilijkheid: **

 

Om dit kussen te maken is het hebben van een naaimachine niet uiterst noodzakelijk, maar het gaat wel veel sneller. Vooral voor het in elkaar zetten van het kussen is het handig. Natuurlijk kun je ook een kant en klare kussenhoes gebruiken, waarop je de lijnen met de hand naait of met dikker borduurgaren erop borduurt.

We gaan beginnen!

Speld twee vierkanten af op het vilt. Mijn vilt was 45 centimeter breed en zodoende heb ik twee vierkanten van 45 keer 45 gemaakt. De meeste binnenkussens zijn 50 x 50 centimeter, heb je breder vilt dan ik, maak dan vierkanten van 50 x 50 cm. Download het hartpatroon hier en print het uit. Het zijn twee papieren, plak ze aan elkaar om het hele patroon te krijgen. Trek het hart over op patroontekenpapier en speld het vast op het vilt.


Nu kun je met de naaimachine over de lijnen van het patroon heen naaien. Naai met dubbele draad, zo worden de lijnen veel duidelijker. Als je klaar bent trek je het patroontekenpapier van het vierkant af. Het hart is nu af!


Leg de goede kanten van de beide vierkanten op elkaar en stik ze aan elkaar, maar laat een zijde open. Keer het kussen binnenstebuiten, stop het binnenkussen erin en naai de openstaande zijde met de hand dicht.


Yay, het kussen is klaar! Ik vind het zo leuk om allerlei dingen te geometriseren (nee, dat woord bestaat echt niet, hihi). Zie je het voor je: een geometrische cactus! Of een geometrische flamingo. Of, je eigen hoofd, maar dan geometrisch. Ik zou bijna mijn havermoutontbijt geometrisch willen maken, maar dat gaat een stap te ver I guess.


Veel plezier met maken en alvast een fijne valentijn! Of je nu samen bent of niet, op de bank met thee, een deken en een lekker kussen is altijd goed.
xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen