Oh Cosy Craft

Wortel-paprikasoep


Het is nog steeds guur en nat weer, dat betekent dat we kunnen blijven genieten van verwarmende soepjes. Als het aan mij ligt, eet ik iedere dag soep. Er zijn zoveel heerlijke variaties mogelijk en je wordt er lekker vol en warm van terwijl soep onwijs gezond is. Laatst was ik wat aan het experimenteren met wat ik nog in de koelkast had liggen en toen ontstond deze soep. Hij is zo lekker dat ik hem met liefde deel!

Duur: 1 uur bereidingstijd
Moeilijkheid: *
Ingrediënten: zie hieronder en anders: een bosje wortels, een ui, een bouillonblokje, een geroosterde paprika, een eetlepel paprikapoeder en een teentje knoflook


Snijd de ui en knoflook in stukjes, je hoeft niet per se een knoflookpers te gebruiken, want later pureren we de soep toch. Laat wat olie in de pan heet worden en bak de ui, knoflook en paprikapoeder aan. Zet het vuur nu iets lager. Schrap ondertussen de wortels (ik gebruik altijd een dunschiller) en snijd je deze in stukjes, snijd ook de geroosterde paprika in stukjes. Bak de wortel en de paprika een paar minuutjes mee. Voeg dan een liter (kokend) water en het bouillonblokje toen en laat het rustig koken tot de wortel zacht is. Pureer de soep met de staafmixer tot de stukjes verdwenen zijn. Een volledig gladde soep wordt het waarschijnlijk niet, maar een beetje structuur is juist wel lekker.

    


Eet smakelijk!

xHenrieke

Follow my blog with Bloglovin

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen