Oh Cosy Craft

Wild plan: ik ga de halve marathon rennen


Soms heb je plannen waarvan je al bij voorbaat weet dat het niets wordt: een wandelvakantie in Marokko, gaan gokken in het casino en met een stel vrienden op dansles. De plannen zijn super leuk om te maken en meestal is het niet eens erg dat het niet doorgaat. De voorpret is toch vaak het allerleukste! Toch heb ik nu een wild plan waarvan ik dolgraag wil dat het realiteit wordt en ik ben er al druk mee bezig: ik ga de halve marathon van Breda rennen.

Laatst had ik het met een vriendin over hardlopen en zij vertelde dat ze de halve marathon van Breda gaat rennen, ik was gelijk mega enthousiast. Hoe leuk! En: wat een uitdaging! Ik besloot daarom ook mee te gaan doen. Nu loop ik met gemak vijf kilometer en met iets meer moeite tien. Dus het leek me niet onmogelijk om voor oktober dit op te kunnen krikken naar eenentwintig kilometer.

Ik ben natuurlijk geen professionele loper en ik heb er ook niet zoveel verstand van, dus op de bonnefooi mijn looprondjes uitbreiden tot meer dan twintig kilometer, dat zag ik niet zitten. Ik heb daarom een schema gemaakt om houvast te hebben. Via internet heb ik allerlei schema's gevonden en heb hier en daar wat samengevoegd. Iedere week bevat nu een korte duurloop, een lange duurloop en een intervaltraining. De eerste drie weken zitten erop en ik vind het erg prettig werken.

Sommige mensen lopen 's avonds, maar dat werkt voor mij niet. Ik moet dan de hele tijd rekening houden met: ojee, ik moet straks nog rennen. En dat vind ik vervelend. Zodra ik wakker ben, trek ik mijn sportkleding aan, eet een banaan en vertrek. Voor mij is dit perfect. Echter merkte ik dat ik na een intensieve training de hele dag erg moe ben. Zo moe, dat ik eigenlijk niets meer kan doen. Dat vond ik zo zonde dat ik op zoek ben gegaan naar een oplossing. Nu drink ik na iedere ronde een proteine shake. Instant succes! Laatst testte ik of het voor de training ook werkt, maar nee: ik was de rest van de dag niet vooruit te branden.

Een halve marathon staat gelijk aan ongeveer twee uur lopen en dat is lang! Hoe doe je dat met eten? Want twee uur rennen is behoorlijk intensief, maar om tussendoor uitgebreid te eten werkt ook niet. Ik las wel wat over 'gelletjes', maar ik weet niet of ik dat zie zitten. Bovendien: waar laat je die onder het rennen, in je sportbh?

Heb jij nog tips over het opbouwen van je conditie naar de halve marathon en heb jij verstand van hoe en wat je eet? De loop begint om 14:00 uur dus een goed ontbijt en een lichte lunch lijken mij prettig. Ik kijk uit naar tips!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen