Oh Cosy Craft

Super duurzaam: wasbare wattenschijfjes


Soms heb je zo'n besefmomentje, ken je dat? Dat je opeens stilstaat bij wat je altijd doet en daar plotseling over na gaat denken. Dat had ik tijdens het verwijderen van mijn make-up: waarom gooi ik iedere dag twee watjes weg en koop ik iedere paar weken een nieuw rolletje wattenschijfjes? Dat kan anders en zodoende ben ik aan de slag gegaan met stof, naald en draad.


Er is tegenwoordig een beweging actief die pleit voor allerlei wasbare artikelen en oh wat ben ik het daarmee eens. Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat je wasbare luiers gebruikte, maar tegenwoordig ben je dan al gauw een geitenwollensokkentype (lekker warm wel) en super alternatief. Ik trek me niets aan van dat soort opmerkingen en ga door met mijn strijd om zo duurzaam mogelijk te leven. Hoe zonde is het om allerlei producten te kopen die je na gebruik weer weggooit? Ontzettend zonde toch? Op die manier wordt de afvalberg steeds groter, de verbrandingsovens moeten steeds harder werken en de aarde raakt uitgeput. Dat klinkt sentimenteel, maar het is wel de waarheid. Ik draag graag mijn steentje bij om de klimaatverandering tegen te gaan, ik bedoel: wie was er niet blij toen die twee hittegolven achter de rug waren?!


Wasbare wattenschijfjes werken precies als 'normale' wattenschijfjes, je maakt ze vochtig, doet het product naar jouw wens erop en je verwijdert je make-up of reinigt je gezicht. Na gebruik kun je ze wassen op maximaal 60 graden en komen ze als nieuw uit de wasmachine! Na verloop van tijd merk je dat ze wat grauwer worden, dat is niet erg. Eventueel kun je ze met een natuurlijk bleekmiddel wat frisser maken, gebruik daarvoor bijvoorbeeld citroensap. (Wel goed uitspoelen natuurlijk!)

De watjes kun je ook gebruiken voor nagellak, maar nagellak was je er uiteraard niet weer uit. Je hebt dan een speciaal nagellak-watje!


Eerlijk gezegd vind ik deze watjes, gemaakt van 100% katoen badstof, fijner dan wegwerpwatjes. De textuur van de stof zorgt ervoor dat je gemakkelijk tussen je wimpers en wenkbrauwhaartjes komt en ook alles uit rimpeltjes en fijne lijntjes weghaalt. Het gaat een stuk sneller dan met de normale. Bovendien heeft het een licht exfoliërend effect, waardoor je huid er lekker zacht van wordt.

En psst, ditmaal geen DIY over hoe je de watjes maakt, maar een link naar mijn webshop waarop ik ze verkoop.

Details:
- 100% katoen
- diameter van 8,5 centimeter
- handgemaakt
- set van 5 stuks
- ze worden liefdevol verstuurd in een mooi, papieren pakketje


    


Wat vind jij van de zo-min-mogelijk-afvalbeweging? Ik ben benieuwd!

x Henrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen