Oh Cosy Craft

Stempel guide #1: stempelen met foam


Stempelen is leuk! Daarbij is een stempel zo gemaakt en al stempelend kun je veel verschillende patronen maken. Bovendien zijn er vele manieren om een stempel te maken en ik neem je de komende tijd mee in de wereld van het stempelen. Met vandaag: stempelen met foam.


Moeilijkheid: *
Duur: 30 minuten voor een gestempeld patroon

Om te stempelen met foam heb je weinig nodig, het belangrijkste is natuurlijk foam, ook wel knutselrubber genoemd in knutselwinkels. Daarnaast mooi papier om op te stempelen, een inktkussen en iets puntigs om je stempel mee te maken; een scherp, hard potlood of een bot, oud mesje is scherp genoeg. Ik bestempel daarnaast cadeauzakjes die ik al eens heb gemaakt, met een stempel worden ze nog leuker.


We gaan beginnen. Teken het vormpje waarmee je wilt stempelen op het foam. Datgene wat je tekent wordt straks wit en de rest krijgt de kleur waarmee je stempelt. Met deze stempelmethode kun je alleen lijnen uitsparen en geen vlakken. Dat komt met een andere methode aan bod.


Trek vervolgens de lijnen over door stevig met het harde, scherpe potlood te duwen. Of door het botte mesje te gebruiken. Zorg er voor dat je niet door het foam heen gaat.


Als je dat gedaan hebt, kun je je vorm uitknippen. Kies een vorm die jij leuk vindt: een rondje, een vierkant of volg de lijnen van je figuur. Nu kun je echt gaan stempelen!


Als eerste heb ik een cadeauzakje bestempeld. Ik vind kraftpapier met zwarte inkt zo'n mooie combinatie, volgende keer ga ik een heel vel kraftpapier bestempelen en dan gebruiken als cadeaupapier. Met de ijskristalstempel heb ik ook een papier vol gemaakt en het patroon ziet er al gelijk erg leuk uit.
Stempelen met foam is super snel en easy, maar bovenal: onwijs leuk!


Veel plezier met stempelen en deel je creaties met #ohcosycraft!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen