Oh Cosy Craft

Pompomslinger voor in de kerstboom


Op de valreep voor kerst: deze pompomslinger! Het staat onwijs gezellig om deze slinger in de kerstboom te hangen. De combinatie van glas, takjes en de wollige balletjes is het beste wat je kerstboom kan overkomen. Oke, ik sla door. Tijd om deze pompomslinger te maken. En oja, ik laat je DE hack zien hoe je super easy pompoms kunt maken!


Duur: Per pompom ongeveer vijf minuten. Het aan elkaar maken van de pompoms duurt ongeveer een halfuur.
Moeilijkheid: *


Alles wat je nodig hebt voor deze DIY heb je waarschijnlijk al in huis. En dat zijn meestal de leukste crafts, toch? Voor het maken van de pompoms gebruiken we een vork en daarom gaat het super snel. Vroeger maakte ik altijd pompoms met een plastic hulpstuk. Je moest dan met een naald draden door het ronde hulpstuk steken en er omheen wikkelen. Dat duurde heel lang; de draad was gauw op; het leek bijna op borduren. Maar gelukkig zijn er andere manieren gevonden waarop je pompoms kunt maken: je gebruikt gewoon een vork. Hoe groter de vork, hoe groter de pompom. Je kunt ook, net zoals ik heb gedaan, je eigen tool maken waarmee je nog makkelijker pompoms kunt maken. Maak een stapeltje van stroken karton, leg aan de onder- en bovenkant een eetstokje en plak het vast met tape. Je hebt nu je eigen soort vork gemaakt. Easy can do it!


Wikkel wol om de vork of je zelfgemaakte tool, dat gaat snel he! Hoe meer wol, hoe voller het bolletje wordt. Je knoopt het vast met een draadje, knipt alle lussen door en dan hoef je alleen nog maar het pompommetje in vorm te knippen. Met je handen rol je van de pompom een mooi rond en vol bolletje.


Naai met naald en draad alle bolletjes aan elkaar. Ik heb ze ook vastgeknoopt aan het draad, zodat ze niet kunnen verschuiven. Maar dat hoeft natuurlijk niet per se. En zie daar: je slinger is klaar! Ik zei toch dat hij onwijs leuk is! Hihi!

Succes!
xHenrieke

   

      

     

       

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen