Oh Cosy Craft

Papieren hanger voor de paastak


Sinds een paar jaar pakken mensen steeds meer uit voor Pasen. Net als met Kerst liggen de supermarkten vol speciale etenswaren en is de paasdecoratie niet aan te slepen. De uitgebreide paasdiners sla ik over, maar aan de decoratie doe ik graag mee. Ik vind een paastak zo vrolijk en gezellig. Voor de paastak heb ik twee soorten papieren hangers gemaakt, vandaag laat ik je deze zien en volgende week een geometrische. Ze zijn leuk!

Moeilijkheid: *
Duur: 10 minuten per hanger
Benodigdheden: zie hieronder en anders: mooie papieren, effen of met een patroon. Kijk vooral eens in het Flow Book For Paper Lovers, touw, lijm, potlood, schaar en een mesje.


Je kan hier de eivorm voor de hanger downloaden en printen op papier naar keuze. Ik heb printables gemaakt voor normaal A4 formaat, maar ook op het formaat van de papieren uit het Flow Book For Paper Lovers omdat ik deze heb gebruikt. Het hangt van je printer af welke je moet gebruiken.

Printable A4 formaat

Printable Flow formaat

Printable Flow formaat op A4 papier


Print de eivorm op de achterkant van het papier en knip of snijd ze uit. Heb je geen printer of wil je niet zoveel printen? Dan kun je natuurlijk één vorm printen of tekenen en die overtrekken. Het is mooi om verschillende tinten en patroontjes van een kleur met elkaar te combineren. Je kan natuurlijk ook alle kleuren door elkaar gebruiken. Wat jij wil! Per hanger heb je zes eitjes nodig.


Vouw de eitjes met de goede kant op elkaar dubbel.


Plak vijf dubbelgebouwen eitjes op elkaar, maar plak hem nog niet dicht.


Plak een touwtje tussen twee eitjes en plak hem dicht.


Knip als laatste wat lelijke randjes weg en klaar!


Het enige dat je nu nog nodig hebt is een paastak. Ik heb takken van een krulhazelaar afgeknipt, dat is mijn favoriete paastak! Andere takken zijn vaak erg recht, maar met de krulwilg kun je een breed paasstuk creëren. Love it!


Succes met maken!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen