Oh Cosy Craft

Mijn winter essentials


De winter is nog niet voorbij en dat vind ik helemaal niet erg, ik hou van de kou, lekker kopjes thee, dekentjes en grote sjaals. Bovendien is het buiten onwijs mooi als er rijp aan de bomen zit. Maar natuurlijk heb ik ook bepaalde producten nodig om de winter ongeschonden door te komen.


Zonder handcrème kan ik niet, de combinatie van kou en veel met water werken tijdens mijn baan in de horeca is funest voor mijn handen. Ze worden gortdroog en voelen als schuurpapier. Natuurlijk moet je ook niet teveel smeren, anders zorgen je handen niet zelf meer voor een goede hydratatie. Deze handcrème van HEMA ziet er niet alleen leuk uit, hij ruikt lekker en je handen worden er lekker zacht van.


Zoals iedere vrouw heb ik ook forever koude voeten. Irritant! Sinds een jaar heb ik deze wolvilten pantoffels van Angel Felting, ze worden met de hand gemaakt in Mongolië en zijn daarom redelijk prijzig. Ik heb ze destijds voor mijn verjaardag gekregen, maar anders zouden ze ook iedere cent waard zijn want je voeten zijn instant warm. Plus: ze blijven echt lang mooi en lopen heerlijk.


Liefde voor kaarsen! Wist je trouwens dat je huis een graad opwarmt als je tien waxinelichtjes brandt? Ik koop mijn kaarsen vaak bij HEMA, daar hebben ze mooie kleuren en grote zakken. Hoe meer kaarsen, hoe meer vreugd.


Koude voeten, koude handen, altijd, overal. Er zitten in de winter standaard handschoenen in mijn tas en die stop ik er ook keurig weer in na gebruik zodat ik nooit voor een vervelende verrassing kom te staan. Mijn zelfgeborduurde handschoenen draag ik het allerliefst, ze zijn zo leuk!


Liters thee gaan er doorheen in Huize Henrieke. In de winter laat ik de groene theesmaakjes liggen en ga ik voor kruidigere varianten. Deze Indian Chai thee van Dragonfly tea heb ik gekregen toen ik met vriendinnen Sinterkerst vierde en hij bevalt heel goed. Dit is dé smaak van de winter: lekker kruidig, met een vleugje speculaas. Het grootste nadeel: hij is snel op...

Wat zijn jouw winter essentials?

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen