Oh Cosy Craft

Komkommertijd: Wortel-paprikasoep


Komkommertijd op de blog! In de maand augustus deel ik iedere donderdag een oudere blogpost, gewoon om ze niet in de vergetelheid te laten raken én om het iets rustiger aan te kunnen doen. Vandaag deze heerlijke soep, want hoe warm het buiten ook is (wat best nog wel tegenvalt nu), soep is al-tijd lekker!

Duur: 1 uur bereidingstijd
Moeilijkheid: *
Ingrediënten: zie hieronder en anders: een bosje wortels, een ui, een bouillonblokje, een geroosterde paprika, een eetlepel paprikapoeder en een teentje knoflook


Snijd de ui en knoflook in stukjes, je hoeft niet per se een knoflookpers te gebruiken, want later pureren we de soep toch. Laat wat olie in de pan heet worden en bak de ui, knoflook en paprikapoeder aan. Zet het vuur nu iets lager. Schrap ondertussen de wortels (ik gebruik altijd een dunschiller) en snijd je deze in stukjes, snijd ook de geroosterde paprika in stukjes. Bak de wortel en de paprika een paar minuutjes mee. Voeg dan een liter (kokend) water en het bouillonblokje toen en laat het rustig koken tot de wortel zacht is. Pureer de soep met de staafmixer tot de stukjes verdwenen zijn. Een volledig gladde soep wordt het waarschijnlijk niet, maar een beetje structuur is juist wel lekker.

    


Eet smakelijk!

xHenrieke

Follow my blog with Bloglovin

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen