Oh Cosy Craft

Insta Swap 2018 Spring edition -> mijn pakketje


Instagram en ik zijn onafscheidelijk. Nu is het, vind ik, ook essentieel voor mijn werk om actief te zijn op social media, maar ik vind het ook gewoon erg leuk! Ik heb al een aantal leuke mensen leren kennen via Instagram en de inspiratie die er te vinden is, is eindeloos. Een heel toffe manier om nieuwe accounts te leren kennen is de Insta Swap. Ik vertel je alles over deze swap en ik laat je zien wat ik maakte voor mijn swap-maatje!


Bij een Insta Swap krijg je een account toegewezen en ga je voor de persoon achter dat account een leuk pakketje samenstellen. In Nederland organiseert Insta Swap Foundation deze actie. Je mag zelf kiezen of je het pakketje laat bestaan uit louter zelfgemaakte of gekochte artikelen, of dat je een mix doet van die twee. Het leuke aan de swap is dat je de persoon waarvoor je het pakketje opstelt waarschijnlijk nog niet kent en je deze via zijn of haar Instagram account zal leren kennen. Let wel: dit gebeurt allemaal stiekem! Zo volg ik mijn maatje nu wel, maar ik like niets van haar om maar niet op te vallen!

Oh en heel belangrijk, je krijgt zelf ook een pakketje! Maar daar heb ik tijdens het maken van mijn pakket nauwelijks aan gedacht!


Ik kreeg een leuke, creatieve dame als swapmaatje toegewezen, moeder van een zoontje in in verwachting van de tweede. Op haar Instagram account was duidelijk haar stijl te zijn: monochroom en veel blank hout. Heel tof! Nou houd ik vooral van kleur, dus ik moest wel wat aanpassingen in mijn stijl doen, maar het is een mooie mix geworden.

Een gezinsportret is een van de meest dierbare dingen die je voor iemand kan maken, vind je niet? Zodoende maakte ik er ook een van haar gezin, inclusief mooie babybump!


De bloemenkrans met quote die ook te bestellen is in mijn shop maakte ik speciaal voor mijn maatje in lichtere kleuren, zodat het precies in haar stijl past.


Ik voelde me echt een stalker toen ik mijn swapmaatjes Instagramfeed uitploos. Ik kwam erachter dat ze van handletteren houdt en maakte een stempel met haar naam. Ik kocht een leuk schriftje, een mooie pen en een inktpad, zodat ze gelijk aan de slag kan gaan!

Ook maakte ik een wandvlaggetje met de tekst Heb Lief erop. De binnenkant van de letters schilderde ik, maar de omlijning maakte ik door te borduren. Ik vind het eigenlijk jammer om weg te geven, misschien maak ik er nog wel eentje voor mijzelf!


Het gezinsportret maakte ik dit keer niet met papier, maar met gouache (een soort plakkaatverf). Super leuk om te doen én het gaat wat sneller dan knippen en plakken!


Als je bijna een kindje krijgt, wil je natuurlijk mijlpaalkaartjes in huis hebben om iedere stap van je baby vast te leggen. Ik maakte deze kaartjes helemaal in monochrome stijl. Ik hoop dat ze ze leuk vindt! Ik heb er wel inspiratie van gekregen, het staat zeker op mijn planning om mijlpaalkaartjes in mijn eigen geknipte stijl te gaan maken. Zou je dat leuk vinden?


Natuurlijk is zo'n pakket niet compleet zonder het leuk en gezellig in te pakken!

Wil je volgende keer ook meedoen? Volg dan Insta Swap op Instagram of houd de website in de gaten!


x Henrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen