Oh Cosy Craft

How to: handlettering! #2


Handlettering is booming. Op Pinterest vind je de mooiste gehandletterde quotes en er zijn al diverse boeken die je leren hoe je zelf kunt handletteren. Ik geef je ook een aantal tips en tricks! Vorige keer hebben we vier lettertypes geoefend en vandaag gaan we aan de slag om jouw handlettering de echte handletteringdetails te geven: banners, pijlen en alle andere leuke versiersels!

Moeilijkheid: *
Duur: in een uurtje kun je veel oefenen, hoe groter en gedetailleerder het werk, hoe langer het duurt.
Benodigdheden: zie hieronder en anders: potloden en pennen, een gum, een lineaal en papier.


Vorige keer hebben we dus vier lettertypes geoefend, deze gaan we vandaag combineren met alles wat een handlettering een handlettering maakt (hoe vaak zal ik nog handlettering zeggen? Koekjes voor de winnaar!): de versieringen. Al klinkt versieringen natuurlijk minder dan het is. Goed, we gaan aan de slag.

Banners

Deze banners vormen de basis van de versieringen bij handlettering. Je kunt ze zo gek en groot maken als je zelf wilt. Ik heb nu twee vouwen in de banners gemaakt, maar je kan hem nog veel vaker laten vouwen. Experimenteer!

Vlaggetjes

Vlaggetjes zijn ook erg leuk om te gebruiken, je kunt er letters in schrijven, maar je kunt ze ook onder letters laten hangen, puur ter opvulling.

Haakjes en kaders

Deze takjes ken je waarschijnlijk wel, ik vind ze prachtig en gebruik ze dan ook veelvuldig. Je kunt de blaadjes ook inkleuren op de manier die jij mooi vindt.

Je kunt met de botanische haken erg afwisselen. bijvoorbeeld door deze takjes te maken.

Een kader om een quote maakt het gelijk af en meer een geheel. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren. Zelfs alleen twee strepen onderaan de quote kunnen dat effect geven.

Vorige keer maakten we de brushletter, we schreven toen nog keurig op een lijn. Maar zie je hoe ik nu de hoogtes van letters en stokjes heb afgewisseld? Dat ziet er dynamischer uit. Probeer wel de basis op een lijn te houden, anders valt het woord uit balans. Practice makes perfect!


Vlakvulling

Deze streepjes zijn de perfecte manier om je quote net dat beetje extra te geven. Je gebruikt ze als vlakvulling naast een woord of zinsdeel om de tekst mooi uit te lijnen.

Je kunt nu al mooie dingen handletteren. Volgende keer gaan we alles met elkaar combineren. Spannend!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen