Oh Cosy Craft

Hou jij ook zo van de herfst?


Vaak kijken mensen mij heel raar aan als ik zeg dat de herfst mijn favoriete seizoen is. Want van al die regen en wind word je toch niet blij? Ik wel! Ik zal je vertellen waarom en misschien, als jij nog geen herfstliefhebber bent, kijk je volgend jaar net zo naar de herfst uit als ik!

Het weer
Allereerst, ik hou van het herfstweer. Omdat ik totáál geen buitenmens ben, vind ik de zomer vreselijk. Want dan 'moet' je buiten zijn om te 'genieten' van de zon. Ik ga in de herfst met meer plezier naar buiten, ook als het regent (nouja, soort van). Door de regen zit er veel zuurstof in de lucht en kom je mentaal en fysiek heel verfrist terug binnen. En ja, die regen is toch het beste excuus om een mooie regenjas te kopen!

Kleding
Over kleding gesproken: herfstoutfits zijn fijn! Lees: lange vesten, lekkere sjaals en gebreide sokken. De stoffen van herfstkleding zijn rijker van structuur dan zomerkleding, wat uiteraard logisch is omdat ze ook warmer zijn, en dat vind ik erg mooi. Bovendien mag je die korte broeken, rokjes en korte mouwen lekker in de kast lasten liggen. Of je doet een warme panty of maillot eronder, ha: bye bye scheermesje!

Alle kleuren
Die kleding is niet alleen fijn door de stoffen en de cozyness, maar vooral door de kleuren. Okergeel, flessengroen, roestbruin; een herfstbos ten top! En wil je dat zomergevoel toch meenemen? Combineer deze kleuren met een pasteltint. Indian summer there you go!

 

Verjaardag
Oké, oké, ik ben ook jarig in de herfst. Misschien ben ik de herfst daarom zo gaan waarderen, want de herfst staat voor mij ook voor verlanglijstjes maken, uitnodigingen versturen en uiteraard mijn verjaardag zelf met alle gezelligheid wat daar bij komt kijken.

Vroeg donker
Om heel eerlijk te zijn, baal ik er soms ook van dat het zo vroeg donker wordt. Lamplicht werkt nou eenmaal minder prettig dan daglicht. Maar het is ook wel gezellig om lekker vroeg de gordijnen dicht te doen of om tijdens een avondwandeling bij mensen naar binnen te gluren die de gordijnen nog niet dicht hebben. Yes, guilty!

Cosy up
Heb ik je al overtuigd? Zo niet, denk: dekentjes, kopjes kaneelthee, gevulde speculaas, pompoensoep, kaarsjes, PANTOFFELS, ik bedoel: dat wíl je toch?

Bijna kerst!
Last but zeker not least: het is bijna kerst! Zelf vind ik de dagen voor kerst veel, veel leuker dan kerst zelf. Kerstshoppen, Serious Request, alle lampjes in de bomen en Michael Bublé's kerstcd vind ik leuker dan de twee dagen waarop het gezellig 'moet' zijn. En die tijd, die komt steeds dichterbij.

Heb ik je overtuigd? Of was je altijd al net zo'n herfstig type als ik?

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen