Oh Cosy Craft

Hoe ik portretten borduur en ook die van jou kan borduren!

 


Heeft jouw oma ook een geborduurd schilderij aan de muur hangen? Keurige kruissteekjes die het alfabet vormen. Leuk bij je oma, maar daar houdt het ook bij op. Toch hoeft borduren helemaal niet suf en ouderwets te zijn, kijk maar!

Er zijn veel kunstenaars die de oude borduurtechniek nieuw, hip leven in blazen. Bijvoorbeeld Sarah K. Benning, wiens borduurwerkjes bij iedere shopupdate binnen een paar seconden zijn uitverkocht. Hashtag lifegoals. Mijn borduurwerkjes gaan nog niet zo rap, maar ik merk dat er zeker vraag naar is via Etsy. Daarom kun je zelfs je portret laten borduren, ik laat je zien hoe ik dat doe.

    


Als eerste teken ik het portret op stof, waarna ik het strak trek in een borduurring. Vervolgens begin ik met de kleine karaktertrekken, waaronder rimpeltjes, ogen en mond. Daarna vul ik het gezicht in en ga ik verder met de nek en het haar. Als allerlaatste borduur ik de achtergrond met de kleur die het mooiste bij de rest staat.


Hoe dik het draad is, hangt af van wat ik borduur. Sommige stukken borduur ik met zes draadjes, andere slechts met eentje. De grote vlakken vul ik in met drie draden. Als het werk klaar is, knip ik de stof kort langs de kant eraf en plak ik het met wat houtlijm aan de achterkant van de ring vast. Zo kan het geen kant meer op.


Wil jij ook zo'n geborduurd portret van jezelf, je gezin, je kind of misschien wel van je oma? Je mag me altijd een berichtje sturen of bestellen via Etsy! Mijn Etsy shop vind je hier.

 

xHenrieke

 

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen