Oh Cosy Craft

Het leed dat gaten boren heet


In ons nieuwe huis zijn alle muren nog kaal en hoewel ik het niet van mezelf had verwacht, wil ik zo min mogelijk gaten in de muur. Dus als er geboord wordt, moet het een erg goede reden hebben. Bij Fotofabriek mocht ik een foto op hout laten drukken en dit is die goede reden. Kom maar op met die boormachine en plug, dit moet hangen!


Mijn vader vindt het altijd erg zonde om in de muur te boren en dat begreep ik eigenlijk nooit. In ons huurhuis jaste ik de een na de andere schroef in de muur en als ik na een paar weken de plek van het schilderij weer zat was, dan boorde ik toch gewoon een ander gat? Maar dat is in een nieuw huis echt verleden tijd. Ik denk eeuwen na over waar iets mag hangen, bovendien zijn we nog niet volledig ingericht, dus dat is ook een factor waardoor de boormachine keurig opgeborgen blijft.

Fotofabriek
nodigde me uit om een foto op hout te laten afdrukken en het leuke hieraan is, is dat je hem niet per se op hoeft te hangen! Het is van hout en daarom ook erg geschikt om tegen de muur aan te zetten zonder dat je iets hoeft in te lijsten of dat je plakband moet gebruiken wat vervolgens de verf van de muur trekt. En weet je wat ik ook zo fijn vind? Het hout is van biologische afkomst en is FSC goedgekeurd.


Ik heb gekozen om een van mijn illustraties te laten afdrukken. Via de online besteleditor gaat dit erg makkelijk. Ik heb gekozen voor berkenplex, een lichte houtsoort die goed bij de rest van de inrichting en onze vloer past. Het formaat is 20 x 30 centimeter en dat maakt hem geschikt om neer te zetten bij grotere schilderijen en decoraties, zonder dat hij zo pompeus wordt, het blijft toch hout.

Via de website kun je ook filters toevoegen aan je foto. Ik ben daar zelf niet zo’n fan van en bewerk alle afbeeldingen altijd in Photoshop. Maar mocht je daar niet bekend mee zijn, dan heeft de website prima opties om je foto bijvoorbeeld om te zetten naar zwart/wit of sepia.


Wanneer je tevreden bent over hoe de afbeelding op het hout staat, kun je gaan betalen en bestellen. En dan ligt de volgende dag je product al in de brievenbus! Het fotoproduct is erg goed verpakt, er zat bubbeltjesplastic omheen gewikkeld en de hoeken waren beschermd met schuimrubber. Om de foto op te hangen zit er standaard een ophangsetje bij. Deze schroef je aan de achterkant van het hout en zo kun je hem ophangen. Let erop dat je de schroef er niet te ver in draait; ik vond de schroefjes nogal lang en dik voor het lichte plaatje hout en je wil natuurlijk niet dat de schroef er aan de voorkant uitsteekt.

Ik ben erg, maar dan ook heel erg kritisch over afdrukkwaliteit, maar over de scherpte en kleurechtheid van Fotofabriek ben ik tevreden. Je wilt toch dat je foto of afbeelding goed tot zijn recht komt.


Mijn houten illustratie heeft al verschillende sta-plekjes gehad, maar de uiteindelijke plek wordt bij de eettafel met ernaast een weefwerkje en een papieren illustratie. Maar dat laat nog even op zich wachten. Totdat ik de moed heb verzameld om dat gat te boren.

Bij Fotofabriek kun je veel meer leuke fotoproducten bestellen. Check de site voor het volledige assortiment. Zie hier de foto op hout. En wees snel, want er is nu 20% korting op foto's op hout! Als dat geen leuk vaderdagcadeautje is!

xHenrieke

 

  


Dit product heb ik van Fotofabriek gekregen. Ik werk alleen samen met bedrijven en organisaties die bij mij en mijn blog passen.

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen