Oh Cosy Craft

Herfstige taartprikkers + gratis download!


Een taart kan bijna niet feestelijk genoeg zijn en daar heb je helemaal geen speciale gelegenheid voor nodig. Taarten kunnen altijd! Ik maakte voor mijn verjaardag deze onwijs lekkere worteltaart, maar ik wilde hem graag wat meer partyproof hebben. Ik hou niet zo van boetseren met marsepein of fontant. En daar komt bij dat ik dat ook niet zo lekker vind. Zodoende illustreerde ik deze prikkers en hey, jij kunt ze ook downloaden en je taart ermee versieren!


De taart die ik maakte is deze worteltaart van de Albert Heijn. Hij is heerlijk smeuïg en als je bang bent voor de wortelsmaak: die is er niet. Worteltaart smaakt kruidig, naar speculaas en pepernoten. Warm en heeft het goede van kruidkoek. Je hoort het, ik ben er gek op. Vooral met de zoete laag er bovenop, die maakt de taart echt af.

Je kunt de paddenstoelen hier downloaden. Knip ze uit en plak een saté- of cocktailprikker aan de achterkant vast. Prik ze in de taart en je feestelijke, herfstige taart is klaar! Bijna zonde om op te eten!

Om een bossig effect te creëren heb ik bastognekoeken verkruimeld en op de roomkaaslaag gestrooid. Je kunt uiteraard ook speculaasjes, pepernoten of andere koekjes hiervoor gebruiken. Dit koeklaagje zorgt er tevens voor dat de papierenprikkers niet gelijk vochtig worden.
Deel jouw taart met #ohcosycraft of @henriekeschuiling, leuk!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen