Oh Cosy Craft

Getekend dagboek oktober


Nog 53 dagen tot kerst! Woehoe! Hier in Groningen is de gemeente druk bezig met het ophangen van lampjes en dat nodigt uit tot gezellige shopsessies in de schemerige namiddag. En dan thuiskomen met mooie cadeaus en opwarmen met een kop warme chocolademelk. Maar eerst het getekende dagboek van oktober, kijk je mee?


Begin oktober waren er nog prachtige nazomerdagen. Alhoewel, ik zeg nu wel prachtig, maar ik vond het toch behoorlijk verwarrend om in oktober in een shirtje te kunnen fietsen. Een voordeel: het uitproberen van de vanille milkshake van A Little Lovely Company zorgde niet voor een brainfreeze, maar juist voor de nodige verkoeling op zo'n warme zondag. En ook als je niet per se van milkshakes houdt, zoals ik, was dit fantastisch; echt een feestje om op te eten!


Het maken van een spinnenweb 2.0 van Wimke stond al een tijdje op mijn to-make-lijstje en nu was het eindelijk zover. Ik zit er aan te denken om ook een paar kleintjes te maken voor kerst, als zijnde kerststerren. Love it!


Op vakantie zag ik in Luxemburg onwijs leuke kleren bij Esprit. Maar écht heel leuk, zelfs zó leuk dat ik spijt had dat ik niet meer had gekocht en ik Leon meesleepte naar de dichtstbijzijnde Espritwinkel (die in Assen is, hallo Groningen, zorg weer voor een Esprit winkel!). We aten bij Plein 10, waar ik een vegetarische kipsaté had. Super lekker.
Ik voelde me trouwens erg burgerlijk, op vrijdagavond 'winkelen' in het rustige Assen. Maar ik ben zeker goed geslaagd en hey, niets mis met burgerlijkheid!


Over burgerlijkheid gesproken: mijn schoonmoeder ging met pensioen en zodoende haalden wij een bloemetje bij Tuinland. Maar uiteraard was er niets wat mij meteen aansprak en daarom hebben we zelf wat samengesteld. We kochten het onderweg naar het feest, dus ik voelde me enigszins overdressed in mijn nette jurkje en hakken tussen de zakken tuinaarde en hydrokorrels.


The word is out. Oh nee, the cat is out. Fleer, de wit/oranje ging al vaker naar buiten. Maar nu komt Moortje ook buiten. Ik kan het bijna niet aan, maar ze vinden het zelf super leuk. En dat is het belangrijkste. Het liefst volg ik ze overal waar ze gaan, maar ja, katten hebben zo ook hun privacy nodig en ik kruip liever niet door de struiken.


Mijn moeder en ik zijn twee dagen na elkaar jarig. Vroeger was dat best handig, want dan vierden we het gewoon samen. Maar nu ik volwassen (...) ben, worden het twee feestjes. Afgelopen zondag was mijn moeder aan de buurt en komend weekend vier ik mijn verjaardag voor de familie.


En als ik dan bij mijn ouders ben, moet ik altijd even knuffelen met mijn bejaarde poesjes Mozes en Franklin. I know! De namen zijn niet heel standaard; Franklin kregen we ooit en ik wilde als kind per se een poesje Mozes noemen. En zo geschiedde.


Een andere vaste prik bij mijn ouders: wandelen. Maar hoe heerlijk; lekker door het herfstachtige bos met frisse lucht. Het kunnen waarderen van een zondagswandeling hoort ook bij het volwassen bestaan I guess.

Heb jij ook een leuke oktobermaand gehad? En kijk je uit naar de gezellige dagen die voor de deur staan of verlang je stiekem alweer naar de lente?

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen