Oh Cosy Craft

Getekend dagboek november 2017


De laatste maand van het jaar is aangebroken en stiekem is dat een van mijn favoriete maanden van het jaar. Oktober is de grootste favoriet; ik ben jarig, de herfst begint grotere vormen aan te nemen en de pompoenen liggen in de winkels. Maar december is een goede tweede; er is geen maand zo gezellig als december. En hoewel ik helemaal niet zo van de kerstdagen zelf hou, hou ik wel enorm van de dagen ervoor. En dit jaar mag ik ons nieuwe huis helemaal in kerststemming gaan brengen! Vandaag ga ik naar Tuinland met mijn moeder en oma en ik vrees dat ik niet met lege handen thuis kom... Goed, genoeg over december, dit heb ik allemaal gedaan in november:


Oke, ik begin bij eind oktober, want op de eenendertige was ik jarig. Ik werd zesentwintig, waar ik nog steeds aan moet wennen. Ik had een dagje vrij genomen en heb geluncht in Kattencafé Poeslief, hier in Groningen. 's Avonds aten mijn vriend en ik bij Pernikkel, een leuk, hip restaurant in de Westerhaven. Ik heb er een onwijs lekkere vegaburger gegeten en die frietjes: óverheerlijk! 


De dagen voor Sint Maarten (elf november) vervloek ik deze feestdag omdat ik dan allerlei snoep in huis moet halen. Maar op de dag zelf vind ik het geweldig. Ik zette allerlei kaarsjes bij onze voordeur en dat stond erg gezellig. Uiteindelijk hadden we genoeg snoep en hoefden we maar heel weinig zelf op te eten. Ik gaf kleine zakjes pepernoten en kinder-reepjes, cheap van de Lidl, zodat ik het niet erg zou vinden om het zelf op te eten! (ik hou namelijk niet van mars, snickers en dat soort chocolade, hihi)


Voor mijn verjaardag kreeg ik deze toffe regenjas van America Today. Ik wilde per se de roze, maar daarvoor werd mijn geduld op de proef gesteld. De levering zou precies in de week van mijn verjaardag plaatsvinden, maar uiteindelijk waren ze pas na een week of drie in de winkel en online. Ik ben er erg blij mee!


Op zondag liepen we even naar de stad, dat is vanaf ons huis ongeveer twintig minuten. We namen ook een kijkje in de Prinsenhof en de Prinsentuin, wat vlak achter de Martinitoren ligt. Als je eens in Groningen bent, moet je daar zeker een kijkje gaan nemen. Nu waren alle bomen en planten vrij kaal, maar in de andere seizoenen is het er vast nog mooier!


En als je dan toch in Groningen bent, loop eens richting de Westerhaven, waar onder andere de Primark, Media Markt en A Little Lovely Company zitten, en loop langs het water. Dan zie je zulke plaatjes, is het niet super mooi?


Ik ben heel goed in troep maken, is dat herkenbaar? Een rommelig bureau kan voor mij heel goed werken, maar op een gegeven moment krijg ik een bui en dan moet alles schoon en fris! En dan ga ik foto's maken, zodat ik echt een voldaan gevoel krijg.


Ik hou van mijn katten en ik hou van knuffelen met mijn katten. Dat mijn katten daar niet altijd op zitten te wachten, negeer ik. En dat is niet slim, want ons zwarte poesje Moortje haalde uit naar mijn gezicht en zodoende liep ik twee weken met een grote krab op mijn wang.


Leon is sinds kort fervent voetbalsupporter (van gekregen kaartjes, dat wel, dus zo fervent is het ook weer niet) en neemt mijn vader vaak mee naar wedstrijden van FC Groningen. Mijn zus ging dit keer ook mee en toen gingen mijn moeder en ik op mijn neefje passen. Wij zaten heerlijk onder een dekentje met pepernoten en zij zaten te verkleumen in het stadion. Ik weet wel wat ik liever heb, hihi!

Wat heb jij gedaan in november? Kijk je ook zo uit naar deze maand? Ik wel!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen