Oh Cosy Craft

Getekend dagboek augustus -> de vakantie editie!


Een speciale editie van het getekende dagboek, want augustus stond vooral in het teken van onze vakantie. Een vakantie die bestond uit een wandeling die enigszins uit de hand liep, evenals de kosten voor het huren van een mountainbike en onze vakantie tune die ik totáál verkeerd had verstaan. Kijk je gezellig mee?


Vrijdagmiddag reden we weg uit Groningen, nog onwetend waar we die avond zouden slapen. Oorspronkelijk was Denemarken de vakantiebestemming van dit jaar, maar de buien die daar voorspeld werden, deden onze plannen honderdtachtig graden draaien. Op naar Frankrijk. 's Ochtends had ik de laatste boodschapjes gedaan (onder andere een vrij essentieel onderdeel van mijn vakantie: een perfect okerkleurig bolletje wol zodat ik op vakantie kon latch-hooken, jup..) en toen kocht ik een campinggidsje. Super handig, want zo hoefden we niet telkens te googelen naar een camping, het werd onze Bijbel. Na een gezellige rit kwamen we om een uur of zeven aan in regenachtig Stoumont, vlak onder Luik. Na een rolberoerte te hebben gekregen van de ontzettend dure boodschappen in de Carrefour (vakantiemodes = aan), zetten we de tent op. Hello sportschoenen en fleecevest!


De volgende dag reden we op tijd richting Frankrijk. Daar kwamen we terecht op een prachtig campinkje in de Lorraine. De camping bevond zich letterlijk in een boomgaard en het uitzicht was prachtig. De eigenaresse van de camping sprak alleen Frans en telkens als we met haar moesten communiceren was Leon erg druk met andere dingen. Mijn Frans was nog niet zo ver weg gezakt en zodoende deed ik alle communicatie, stiekem vond ik het onwijs leuk!


Het dorpje waar we verbleven was omgeven met fruitbomen. Vooral de mirabel was erg populair en kon je overal plukken. Maar ook appelbomen, pruimenbomen en zelfs nectarinebomen stonden er te kust en te keur.


Op zondag bedachten we te willen gaan wandelen. De campingmevrouw, typischer Frans dan zij bestaat niet, had wel een route. We kregen een veelvuldig gebruikt aviertje met een routekaart erop geprint mee en onze wandeling begon. In een dorpje verderop stond echter nog een wandeling aangegeven. Deze was slechts acht kilometer extra en zou door de bossen gaan. Wij, nog erg gemotiveerd en energiek, hadden daar wel zin in. We hadden ons echter een klein beetje verkeken op de gigantische klim die dit met zich meebracht en zwervend door de enorme Franse bossen was ik soms wel bang voor een plotselinge aanblik van een stroper of een eng beest. Of, nog erger, dat we hopeloos verdwaalden. Maar nee, alles ging goed en twintig kilometer later strompelden we de camping weer op.


Ik was zo stom geweest mijn - al afgetrapte - All Stars te dragen tijdens deze wandeling, je raadt het al: BLAREN! Niet te doen. Net als de spierpijn die we de volgende dag hadden, ik beaam nu ook: wandelen is echt wel een sport. Maar wat was het mooi!


Of het lag aan onze navigatie of het hoort bij rijden in Frankrijk; als we naar een grotere stad wilden rijden, reden we telkens door mini-dorpjes. Wat staan er in Frankrijk toch veel idyllische, maar ook wel vervallen huizen. En bij onderweg zijn hoort natuurlijk ook een echte tune. More than you know van Axwell /\ Ingrosso werd onze soundtrack nadat ik vol overtuiging 'oj oj oj' zong op de tekst 'more than you know'. Ik dacht het écht.


En wat doe je op vakantie: juist, puzzels maken. We maakten vooral Japanse puzzels en lastige rekensudoku's. Vakantie ten top, dit, hihi!


Na twee nachten reden we door naar de Hoge Vogezen. We stonden als een van de weinigen op een volledig Nederlandse camping. Alles, maar dan ook echt álles was hier gereguleerd: er was een speciaal afvalbakje voor het prut wat er in het putje zit na het afwassen, je werd verzocht maar weinig shampoo te gebruiken en het was ten strengste verboden je eten af te gieten in de bosjes. En dan word ik recalcitrant, gelukkig stonden we veraf en genoot ik bijna van het plassen in de bosjes omdat ik midden in de nacht echt niet dat hele eind in het pikkedonker naar het toiletgebouw wilde lopen. Tot zover mijn opstandigheid. Verder maak ik heel braaf foto's van mooie bloemetjes onderweg.


Na een mislukte poging kano's te huren, aan de telefoon begreep ik van de Franse mevrouw dat er die dag geen kano's werden verhuurd (dénk ik), besloten we te gaan mountainbiken. Maar wat was het duur om twee mountainbikes te huren! Voor een halfuurtje kostte het al vijftien euro. Laat staan voor zes uur: negentig euro! Of wacht, betekende jour nou dag of toch uur? Juist ja, twee mountainbikes voor een halve dag kostte dus slechts dertig euro. 


Dit was een onwijs gave ervaring. Ik had nog nooit op een mountainbike gezeten, maar wat was het vet. Onze route was op sommige punten enorm steil en zodoende hadden we de mooiste uitzichtpunten. Ik voelde me superstoer en was naderhand kapot. Hoe gaaf!


En na nog twee nachtjes op een camping in Luxemburg te hebben gestaan, zat onze vakantie er weer op. Frankrijk is goed bevallen!

Hoe was jouw augustus? Ben je ook op vakantie geweest?

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen