Oh Cosy Craft

Favorieten van de winter in illustraties


Yes, winter! Kou, dekentjes, SNEEUW, ik hóu ervan! Het kan mij dan ook niet lang genoeg winter zijn. Wel af en toe met zon hoor, goed voor de vitamine D. Winter gaat ook samen met bepaalde spullen, producten en activiteiten. De producten en activiteiten waar ik het allerblijst van wordt deze winter heb ik geïllustreerd. Maak je klaar voor de meest cosy en hygge blogpost!

Nieuwe kopjes, mokken en bekers
In Groningen zit de ontzettend fijne woon- en accessoireswinkel Laif & Nuver. Voor kerst gaf ik mijn vriend espressokopjes van HKliving, gekocht in deze winkel. De kopjes hebben een ouderwetse uitstraling en zijn geglazuurd met verschillende, warme, winterse kleuren. Zó mooi! En omdat wij ons studentikoze assortiment mokken en bekers graag wilden upgraden waren we op zoek naar koffie- en theebekers en cappuccinokopjes die er goed bij passen. De kopjes van HKliving vonden we vrij prijzig, dus we zochten naar een goedkoper alternatief. Maar die zoektocht was nogal moeilijk en uiteindelijk zijn we gezwicht voor de koffie- en cappuccinokopjes van HKliving. Ik vond het best een grote investering, maar ik ben er ook ontzettend blij mee! Zéker een favoriet!

 

Punch needling
Dit komt vast niet als verrassing; deze winter heb ik punch needling ontdekt en ik ben er dol op. Het is een heel makkelijker manier van borduren en je maakt er fantastische projecten mee. Wil je weten hoe het werkt? Kijk dan even hier! En wil je kijken naar de gepunchte projecten die ik verkoop, check dan mijn shop.


Pompom oorbellen
Deze pompom oorbellen zag ik voorbij komen op Instagram en ik was gelijk verliefd. Ik maakte ze zelf en droeg ze sindsdien bijna iedere dag. De oorbellen staan ook in verschillende kleuren in mijn Etsy shop en ik heb er al veel mensen blij mee gemaakt. Ze staan zo gezellig! Bovendien zijn ze heel licht, je hoeft dus niet bang te zijn dat je het gaatje in je oor uitrekt of dat je er na een tijdje hoofdpijn van krijgt.

Okergele deken en Black Mirror
Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vriend een gigantische okergele deken. Eigenlijk is het een sprei en daarom is hij heel groot. Wij zitten en liggen namelijk graag op de bank met een dekentje over ons heen, maar als je met zijn tweeën op de bank ligt, kan één dekentje te klein zijn. Maar met deze mega deken is dat niet meer zo hoor! Ruimte zat!

En als we dan op de bank zitten, kijken we tegenwoordig heel graag Black Mirror. Deze Netflix-serie gaat over technologie en wat er allemaal mee mogelijk is en wat er soms mis kan gaan. Dat klinkt misschien niet zo interessant en heel nerdy, maar geef het een kans. Ik vind het heel tof! De serie bestaat uit verschillende, van elkaar losstaande afleveringen met dus een overkoepelend thema. De afleveringen zijn ook door verschillende regisseurs gemaakt en Matt Damon speelt ook in een aflevering!

Floral trui
Al jaren had ik niets gekocht bij Zara; ik vind de maten heel deprimerend en het is er vaak een gigantische rotzooi. Maar in Groningen is de Zara verhuisd en zodoende wilde ik er graag even kijken. Bovendien was er sale zijn; perfect. De winkel zelf vond ik verschrikkelijk, het was namelijk een grote zaal met alleen maar kledingrekken. Er was totaal geen sfeer. Wel waren er super veel pashokjes en verbaasde ik me over de hoeveelheid leuke kleren die er hingen. Ik kocht een blauwe, wijde trui met geborduurde bloemen op de mouwen. It's perfect! En überhaupt de trend met de geborduurde bloemen: love it!


Chai thee
Ken je dat: je zit in een cafeetje en je wilt graag iets warms te drinken, maar je bent geen koffiefan, je hebt geen zin in thee en ook chocolademelk is even geen optie. Daar is nu een oplossing voor: chai thee. Voor degenen die het (nog) niet kennen, dit is melk met winterse, warme kruiden zoals kaneel, kardemom en nootmuskaat en zwarte thee. Afgemaakt met een laag melkschuim. Ik vind het heerlijk en als ik ergens ben waar het op de kaart staat, bestel ik het altijd. Sindskort heb ik ook een potje met chaipoeder thuis, gekocht bij Stach. Ik kan dus nu ook thuis heel easy chai thee maken zonder te hoeven pielen met zwarte thee en allerlei kruiden. Nom nom!

Ik ben heel benieuwd waar jij deze winter echt niet zonder kunt, misschien heb ik er nog iets aan voor de komende tijd!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen