Oh Cosy Craft

Doe het wel: foto's inplakken


Toen ik klein was, had men nog een fototoestel met een rolletje. Wanneer het rolletje vol was, gingen we naar de Blokker om ze te laten ontwikkelen en om een nieuw fotorolletje te kopen. Ik stond dan met verbazing naar mijn moeder te luisteren wanneer ze het met de verkoopster had over het aantal ASA waar het rolletje aan moest voldoen. Het bekijken van de ontwikkelde foto's was een feestje van 'Oh ja!', 'Weet je nog?' en 'Oh die is leuk geworden!'. En iedere keer dat ik oude fotoalbums open sla, herhaalt zich dit.

Op een gegeven moment ben ik het foto's plakken gaan overnemen van mijn moeder en was ik zelf verantwoordelijk voor de fotoboeken die ik zo koester. Ik denk echt dat je vaker foto's terugkijkt wanneer je ze opplakt, dan wanneer ze in mapjes op de computer staan. Plus, je drukt niet alle tien dezelfde foto's af die je wel allemaal op je computer hebt staan en daardoor minimaliseer je heel gemakkelijk. Twee vliegen in een klap! En dan hebben we het nog niet eens over de fun van het inplakken gehad, dat is echt heel leuk. En als je het samen met je vriendin/moeder/kat/youtubevideo doet, is het extra gezellig. Ik laat je een aantal manieren zien hoe je je foto's leuk kunt inplakken!


Wat heb je nodig?


Optie 1
Gebruik een vel papier met een leuk patroon als achtergrond voor je foto. Zorg ervoor dat de kleuren van het papier bij de kleuren op de foto passen. Je kunt er ook voor kiezen om met de achtergrondkleur een object in de foto te accentueren.

 

Optie 2:
Met alleen inkt en een kroontjespen kun je prachtige letters maken. Ik schets ze altijd wel even voor, om er zeker van te zijn dat het gaat lukken!

 

Optie 3:
Deze pagina kost iets meer tijd, hihi! Maar het resultaat is zo leuk en de vierkantjes staan zo gezellig. Ik heb hier vierkantjes gesneden van twee bij twee centimeter. De combinatie inkt met dit bruine kraftpapier vind ik zo mooi, love it!

 

Optie 4:
Zo tijdrovend als de vorige was, zo easy is deze. Zet met je gekleurde pen allerlei kleine streepjes op de achtergrond van de foto. Je kunt zoveel streepjes zetten als je wilt. Bovendien kun je langere strepen afwisselen met korte streepjes. En je kan natuurlijk zoveel kleuren gebruiken als je zelf wilt.

 

Optie 5:
Ook deze pagina kost iets meer werk, maar het ziet er zo gaaf uit! Je kunt varieren in hoeveel witruimte je tussen de harlekijnruitjes zet. En het is ook grappig om hier en daar eentje weg te laten. Bijvoorbeeld om er tekst in te plaatsen.

 

Optie 6:
Met weinig middelen kun je zoveel doen: snijd letters uit papier en you're ready to go!

 

Optie 7:
Het ziet er erg leuk uit als je een vel papier half achter de foto plakt. Gebruik pennen met dezelfde kleuren om de datum erbij te zetten. Soms schrijf ik een heel verhaal, maar vaak ook niet. Het gaat mij om de herinnering en ik vind het spannend om te merken hoeveel ik er 'later' nog van weet. Misschien is dat veel, misschien helemaal niets. Exciting!

 

Optie 8:
Soms zoek zo lang naar dat ene patroontje of stickertje dat geweldig past bij de foto, maar kun je het niet vinden. Maak het zelf! Iedereen kan tekenen (nouja, soort van :) ).

 

Optie 9:
Easy peasy lemon squeezy: zoek wat ronde voorwerpen en trek ze over op een leuk papiertje. Knip ze uit en je hebt direct een toffe achtergrond voor je foto.

 

Optie 10:
Last but not least: washitape! Je kunt allerlei lijnen plakken achter de foto, dat is erg mooi. Maar ik heb de washitape gebruikt voor de tekst. Allerlei korte stukjes tape heb ik zo geplakt dat de letters uitgespaard bleven. Het is wel handig om vooraf de letters te tekenen, dan weet je zeker dat het goed komt! Zoiets is vooral handig als de foto's niet per se erg mooi zijn, maar je ze wel in wilt plakken. Een stylish anananspapiertje past hier gewoon niet bij, dus laat het maar lekker schreeuwerig zijn. De foto roept er tenslotte zelf om :)

 

Zoals je ziet, ik hou van foto's plakken. Toch stel ik het altijd te lang uit, zodat ik in een keer een hele stapel moet plakken en dan ben ik er op een gegeven moment enorm klaar mee. Dan is het handig om die snelle, maar wel heel leuke, manieren te gebruiken.

Plak jij je foto's ook in of heb je ze in mapjes op je computer staan?

 

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen