Oh Cosy Craft

DIY papieren pioenrozen maken


Afgelopen zomer stond ik op de stand van Happy Makers Blog op Flavourites Feest om handletteringworkshops te geven. En hier ontmoette ik Judith, een heel lieve girlboss met haar eigen webshop met de meest geweldige craftspullen. Ze was tussen het fotograferen door papieren bloemen aan het maken en die vond ik erg gaaf. Helaas was er toen geen tijd om het te leren, maar gelukkig kwam daar verandering in!

In de webshop van Judith, Splendith, mocht ik namelijk iets uitkiezen om te testen en uiteraard koos ik het DIY-pakket voor het maken van drie pioenrozen. Na al het kerstdecoratiegeweld van de afgelopen tijd was ik namelijk wel toe aan iets fris in huis. En daar zijn deze bloemen perfect voor! Je moet ze alleen nog even maken, haha!


Wat heb je nodig:

- DIY pakketje voor drie pioenrozen, een pakketje voor één pioenroos of losse artikelen. Ik had het pakketje voor drie pioenrozen en deze kost €22,50
- een lijmpistool
- een schaar


Het postpakketje openen is een feestje! Judith heeft aan alle details gedacht; een ansichtkaartje, een flyer en zelfs de opvulschuimpjes hebben de letter S van Splendith. In het pakketje vind je vijf kleuren floral crêpepapier, drie bloemijzerdraadjes, een tube Tacky Glue, parafilm, sjablonen en uiteraard een beschrijving. Alles gezellig ingepakt in een mooi, shiny papiertje. Wanneer je een lijmpistool hebt, is het potje lijm helemaal niet nodig. Maar dit schijnt de beste lijm ever te zijn, dus ik ben er wel erg blij mee! De rolletjes crêpepapier zijn ruimschoots genoeg voor het maken van de bloemen. Je kunt er zelfs nog een vierde bloem uithalen, als je de kleuren lekker mixt en matcht.


De beschrijving is goed en de foto's zijn mooi, maar soms kan de beschrijving nog iets duidelijker. De meeldraden van mijn eerste bloem zijn namelijk te hoog uitgevallen en het steeltje is niet zo mooi. Dit begreep ik allebei niet zo goed uit de beschrijving, maar hey, ik had nog twee bloemen en daar ging het al veel beter! Bovendien is het een bloem en hoeft het niet allemaal perfect en super netjes te zijn.
Voor extra tips kun je ook Judith's video bekijken, daar legt ze uit hoe ze een iets andere bloem maakt, maar ik heb veel gehad aan die tips!

(psst, zie je mijn haar hier? Na het maken van deze video was ik overtuigd dat een kappersbezoekje écht nodig was. Als je goed kijkt vind je in deze blogpost zelfs nog het eindresultaat van dat bezoek.)

   


Wat ik ook zo leuk vind aan dit pakketje is dat ik allerlei nieuwe materialen heb ontdekt. Floral crêpepapier is heel grappig spul, je trekt het papier uit elkaar om vormen te maken. Ook de parafilm, wat gebruikt wordt als tape, is heel bijzonder. Het plakt namelijk niet, maar wanneer de 'tape' uitgerekt wordt en je bindt het gelijk om iets heen, trekt het weer samen en trekt het zichzelf zo vast. 


Ik dacht dat het maken van de bloemen super moeilijk zou zijn, maar niets is minder waar. Ik vond het een stuk makkelijker dan gedacht én ik vond het nog leuker dan ik al dacht. Ik zit nu na te denken of ik voor de bruiloft ook papieren bloemen ga maken, hmm, even over nadenken! De bloemen zijn erg stevig, vooral als je ze hebt gemaakt met behulp van een lijmpistool.


Papieren of andere nepbloemen kunnen soms een beetje kitsch uitvallen, daar was ik ook bang voor. Maar de bloemen zijn gemaakt van goede kwaliteit materialen zodat ze niet kitscherig ogen. Bovendien heeft het uiteraard ook te maken met de manier waarop je ze neerzet. Ik ben erg blij met mijn bloemen en ik ga zeker nog eens aan de slag met deze toffe materialen!

Wat vind je van de bloemen? Heb jij weleens papieren bloemen gemaakt?

xHenrieke

 

 

 

Dit product heb ik van Splendith gekregen. Ik werk alleen samen met bedrijven en organisaties die bij mij en mijn blog passen.

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen