Oh Cosy Craft

Cake waaier DIY


Het versieren van taart en cake zit hem niet alleen in eetbare decoratie, maar juist ook in toffe papieren accessoires. Met deze toffe waaiers, maak je jouw baksel helemaal unicorn proof! Of, gewoon leuk, dat mag ook!


Ik hou enorm van bakken en ik hou enorm van Pinterest. Mijn baksels 'moeten' daarom ook altijd Pinterest Perfect zijn. Ik kan echt teleurgesteld zijn als mijn vers gebakken taart wel super lekker is, maar er niet zo mooi uitziet. Gelukkig werkt poedersuiker altijd als last minute rescue, maar met deze papieren waaiers on top is de cake helemaal af!


Wat heb je nodig: diverse vellen papier, potlood, gum, schaar, lineaal, splitpennen, dikke naald, cocktail- en sat├ęprikkers
Moeilijkheid: *
Duur: in een uur maak je heel veel waaiers


De waaiers die ik maakte hebben twee formaten. De kleine is gemaakt van een vierkant van zes bij zes centimeter en de grote is gemaakt van een vierkant van tien bij tien centimeter. Meet het af en knip de vierkanten uit.


Zet dan twee diagonale strepen.


En knip over de lijnen tot iets over de helft van de lijn (voordat de lijn de andere lijn kruist). Gum dan de lijntjes weg, maar laat het midden staan.


Vouw van iedere ontstane driehoek de linkerhoek naar binnen toe. Je kunt ze nu vastplakken, maar ik had het geduld niet om op de lijm te wachten. Bovendien moet de lijm redelijk sterk zijn om het vast te laten plakken.


Zodoende prik ik met een dikke naald een gat door alle vier de hoekjes,


en schuif ik er een splitpen doorheen.


Klem aan de achterkant een cocktail of sat├ęprikker vast. Deze kun je eventueel ook met plakband vastplakken.

Laat die cake maar komen! Lekker!


Binnenkort zie je het recept voor deze heerlijke cake verschijnen! Stay tuned!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen