Oh Cosy Craft

Cake waaier DIY

Cake waaier DIY | Oh Cosy Craft


Het versieren van taart en cake zit hem niet alleen in eetbare decoratie, maar juist ook in toffe papieren accessoires. Met deze toffe waaiers, maak je jouw baksel helemaal unicorn proof! Of, gewoon leuk, dat mag ook!


Ik hou enorm van bakken en ik hou enorm van Pinterest. Mijn baksels 'moeten' daarom ook altijd Pinterest Perfect zijn. Ik kan echt teleurgesteld zijn als mijn vers gebakken taart wel super lekker is, maar er niet zo mooi uitziet. Gelukkig werkt poedersuiker altijd als last minute rescue, maar met deze papieren waaiers on top is de cake helemaal af!

Cake waaier DIY


Wat heb je nodig: diverse vellen papier, potlood, gum, schaar, lineaal, splitpennen, dikke naald, cocktail- en satéprikkers
Moeilijkheid: *
Duur: in een uur maak je heel veel waaiers

Cake waaier DIY


De waaiers die ik maakte hebben twee formaten. De kleine is gemaakt van een vierkant van zes bij zes centimeter en de grote is gemaakt van een vierkant van tien bij tien centimeter. Meet het af en knip de vierkanten uit.

Cake waaier DIY


Zet dan twee diagonale strepen.

Cake waaier DIY


En knip over de lijnen tot iets over de helft van de lijn (voordat de lijn de andere lijn kruist). Gum dan de lijntjes weg, maar laat het midden staan.

Cake waaier DIY


Vouw van iedere ontstane driehoek de linkerhoek naar binnen toe. Je kunt ze nu vastplakken, maar ik had het geduld niet om op de lijm te wachten. Bovendien moet de lijm redelijk sterk zijn om het vast te laten plakken.

Cake waaier DIY


Zodoende prik ik met een dikke naald een gat door alle vier de hoekjes,

Cake waaier DIY


en schuif ik er een splitpen doorheen.

Cake waaier DIY


Klem aan de achterkant een cocktail of satéprikker vast. Deze kun je eventueel ook met plakband vastplakken.

Cake waaier DIY

Laat die cake maar komen! Lekker!

Cake waaier DIY | Oh Cosy Craft


Binnenkort zie je het recept voor deze heerlijke cake verschijnen! Stay tuned!

xHenrieke

Copyright © | 2017 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen