Oh Cosy Craft

Boeken luisteren met Storytel

Boeken lezen, ik heb er een haat-liefde-verhouding mee. Als kind verslond ik ieder boek, maar na het verplichte lezen op de middelbare school is daar een einde aan gekomen. Eeuwig zonde. Pas nu, na een jaar of acht komt mijn hobby zachtjes aan terug. Al luister ik nu vooral boeken via Storytel.

Een tijdje geleden begon ik te experimenteren met luisterboeken; ik haalde ze op cd bij de bibliotheek, maar dat was niet heel handig. Ook downloadde ik de app van de bibliotheek, maar de leuke boeken had ik snel uit en de app crashte gauw. Een tijdje was het stil en luisterde ik gewoon naar de radio, maar nu gebruik ik Storytel en handig dat ik het vind!
Ik vind het heerlijk om tijdens het illustreren of craften iets te luisteren. De radio vind ik vaak te afleidend en ik hoef niet ieder halfuur het nieuws en de fileberichten te horen. Met een luisterboek dwaal ik helemaal weg in mijn concentratie en dat is heerlijk. Zelfs afwassen is niet meer zo’n ramp met een luisterboek.

Op dit moment luister ik vooral spannende boeken, deze zijn erg toegankelijk en als je zo diep weg dwaalt in concentratie mis je niet veel. De meeste boeken duren tussen de zes en de acht uur. Dat is een fijne lengte, in een paar middagen is het boek uit.De boeken worden voorgelezen door verschillende mensen en de ene manier van voorlezen is prettiger dan de andere. Soms baseer ik mijn boekkeuze op de fijne stem van iemand, want de manier van voorlezen maakt of kraakt het boek.

Storytel kost zo’n tien euro per maand, ik vind dat een goed bedrag. Als het meer zou kosten, nam ik geen abonnement. En gratis is natuurlijk niet te doen, want hey, alle auteurs moeten ook brood kopen! Je kunt altijd een proefmaand nemen om te kijken of je het leuk en waard vindt, want er is natuurlijk ook al Netflix, Videoland en Spotify om je mee te vermaken.

 

Luister jij weleens een boek of lees je liever?

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen