Oh Cosy Craft

Bananenbrood/brownie mijters!


Zodra de zomervakantie afgelopen is, of soms zelfs nog eerder, liggen de pepernoten in de winkel. Maar hey, die zomervakantie is voor mijn gevoel al erg lang geleden en ik heb niet de discipline om de pepernoten netjes te laten liggen. Zodoende ben ik stiekem al een beetje uitgekeken op de pepernoten en het is nog niet eens december! Dat vraagt om ander sinterklaas-zoetigheid en die heb ik! Maar ook als je helemaal niet houdt van speculaas, banketstaaf of pepernoten is dit recept echt iets voor jou. Of wil je juist iets gezonder eten tussen al het najaarssnoep door? Stay tuned.

Vorig jaar maakte ik voor een high tea rond kerst kerstboombrownies naar een idee van Zoella. Onwijs lekker en super feestelijk. Daarom heb ik mijtertjes gemaakt, speciaal voor Sinterklaas. En weet je wat zo leuk is aan deze mijters? Je kunt ze zo makkelijk of gezond (of beide) maken als je zelf wil! De mijters op de foto's heb ik gemaakt van bananenbrood naar een recept van Uit Pauline's Keuken. Deze bananenbrood is zoet zonder suiker, eventueel glutenvrij én heeft een bite van stukjes chocola en noot. Het perfecte recept voor als je iets gezonder wilt doen of bananenbrood gewoon heel lekker vindt. Natuurlijk kun je ook brownies gebruiken, koekjes bakken of mijters uitsnijden uit kant-en-klare plakjes cake.

Benodigdheden: Ingrediënten voor het bananenbrood van Uit Pauline's keuken (of voor wat jij wilt maken), plat cakeblik, roomkaas, poedersuiker, rode en gele kleurstof en spuitzakken.
Moeilijkheid: **
Duur: Een uurtje voor het bakken en een halfuur tot een uur voor het versieren.


Bak de bananenbrood in het platte bakblik. Houd de baktijd goed in de gaten: omdat het beslag nu meer uitgespreid ligt dan in een normaal cakeblik, hoeft het bananenbrood minder lang te bakken. 


Snijd de plak in mijtervormen. Je ziet, als je niet houdt van mijters, kun je er altijd nog huisjes van maken, hihi! Wil je liever een wat makkelijkere vorm? Snijd dan driehoeken.


Meng voor de gekleurde frosting een paar eetlepels roomkaas met wat poedersuiker (naar smaak) en kleurstof. Voor de rode kleur heb je best veel kleurstof nodig en je ziet het: de mijters zijn meer roze dan rood. Ik gebruikte kleurstof van Dr. Oetker, te koop in de supermarkt, maar na wat zoekwerk op internet las ik dat de kleurstoffen van Wilton (te koop bij De Leukste Taartenshop) echt dieprood zijn. Hecht je dus veel waarde aan de rode kleur? Probeer dan deze!

Schep de frosting in een spuitzak en spuit eerst het gele kruis, vul daarna de hoeken met rood en spuit als laatste de rand om de mijter, zodat het kruis helemaal omlijst is met rode frosting.


En hoe lekker is het om dit guilt free op te eten, ik bedoel: ontbijt! lunch! tussendoor!


Succes! En vergeet niet jouw creatie te delen met #ohcosycraft!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen