Oh Cosy Craft

Art journal februari 2018


Vraagje: ben je deze week al buiten geweest? En, wat vind je van het weer? Wárm hè? Maar echt, ik vind het erg bijzonder, vorige week konden we nog schaatsen en was geen jas dik genoeg. Maar van deze temperaturen krijg ik lentekriebels! En die lentekriebels gaan gepaard met een to-do lijstje van heb ik jou daar, want álles moet schoon, af en zomerproof. En dan heb ik het niet alleen over schone keukenkastjes, wat het begin van de lente nog duidelijker aangeeft dan bloeiende narcissen en hyacinten. Ik heb het vooral over onze tuin, of nou, over de giga berg zand die nu onze tuin voor moet stellen. Maar first things first, mijn art journal van februari, kijk je mee?


Sinds bijna een jaar sliep ik weer eens een nachtje bij mijn ouders en daar hoort het wandelen met de hond, Toezel, bij als een warm dekentje op de bank. Waar mijn ouders wonen hoef je de straat maar over te steken en je loopt midden in de natuur. Vroeger kon ik dit nauwelijks waarderen, want de dichtstbijzijnde bushalte is een kwartier fietsen en als je daar in de regen heen fietst, kun je net zo goed doorfietsen, want nat ben je dan toch al, maar tegenwoordig vind ik het prachtig.


Sorry, kattenmoeder speaking. Fleer, a.k.a. 'die dikke', klom bovenop de spiegelkast en ik was als de dood dat het kastje met kat en al van de muur zou vallen, bezwijkend onder het gewicht van Fleer. Maar zó bang was ik ook weer niet, want tijd om een foto te maken nam ik wel.


Een beetje gek was zijn kastjesavontuur wel, want meestal vindt je Fleer etend of slapend. En daar ging hij daarna dan ook rustig mee verder.


Ik moest even bloed laten prikken (niets ernstigs) en vond mijn wattenbol met giga pleister er behoorlijk indrukwekkend uitzien. Onder mijn jas voelde alsof het watje helemaal doorweekt was met bloed, maar er was - uiteraard - niets aan de hand.


Ik plak(te) heel fanatiek foto's in, maar heb dat afgelopen twee jaar een beetje laten liggen. Dit art journal dient stiekem alleen voor de blog en ik laat hierin niet álle foto's zien die ik maak, sorry! Ik heb dus ook nog een 'normaal' fotoboek waarvoor ik tweehonderzestig foto's heb besteld. Say whut? Ja, zoveel. Maar hey, dat is van twee jaar inclusief vakanties, dan valt het best mee, al zeg ik het zelf!


Met mijn groepje vriendinnen, we zijn samen met tien meisjes, gingen we een dagje naar Utrecht en daar deden we een escaperoom. Voor mij de eerste keer, maar anderen gingen al door voor volleerd escaperoomies. We werden als echte gevangenen behandeld, inclusief oranje overalls en meer, wat ik niet ga verklappen. Het is ons gelukt om te ontsnappen, maar dat had zeker wat voeten in aarde. Ik vond het onwijs spannend maar écht voor herhaling vatbaar. Ben je benieuwd welke escaperoom wij hebben gedaan? Het is Gajes in de Bajes in Utrecht.


Echt hoor, als ik koekjes bak, snoep ik meer van het deeg dan van de koekjes zelf. Maar rauwe bloem en rauwe eieren kunnen erg slecht voor je zijn, dus eigenlijk moet ik het niet doen. Ik ben niet de enige die niet van koekjesdeeg kan afblijven en daarom poppen er steeds meer cookie dough bars op. Zo ook in Groningen; mijn vriend namen allebei een bakje en lékker dat het was! Normaal gesproken vind ik eten niet zo snel 'machtig' en vind ik dat mensen zich aanstellen als ze al na één hapje zeggen: 'Oh, dit is echt zó machtig, ik zit nu al vol.' Dan denk ik: kom op! Het is gewoon taart, geniet er gewoon van! Maar ik merkte ook nu wat die mensen bedoelen: het vult onwijs. Maar beterom, want wij deelden de bakjes en zo hadden wij 's middags en 's avonds cookie dough.


Over lekkers gesproken: mijn favoriete chocolade was de lait & Neo van de Lidl, oftewel de cheap ass versie van Milka Oreo. Maar plotseling was deze chocola verdwenen uit de schappen van de supermarkt en was het alleen nog de dropchocola die de show stal. En daar pas ik voor. Maar sinds een paar weken is hij terug in het assortiment. Dus: laat vallen waar je mee bezig bent, pak je portemonnee en ren naar de Lidl, dit móet je proeven!

Hoe was jouw februari? Kijk je ook uit naar de lente of zou je nog wel weer willen schaatsen?

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen