Oh Cosy Craft

Art journal december 2017


Mag ik een momentje? Het is januari. De periode waarop ik vanaf de zomer al wacht is nu voorbij! Ik hoorde zelfs laatst iemand zeggen: 'Nou, op naar de lente!' Wait, wut? Lente? Ik ben nog helemaal niet klaar voor de lente! Ik leef stiekem nog ergens half december en ik ben nog niet toegekomen aan het kerstalbum van Michael Bublé, hihi! 'Gelukkig' wordt het tegenwoordig pas in maart écht winters met flinke sneeuwbuien en Elfstedentochten die uiteindelijk toch niet doorgaan. Dus ik kan mijn hart nog wel even ophalen! Maar voor nu; het artjournal van, jawel, december!


En december begon heel gezellig met sneeuw! Leon en ik gingen een weekendje naar familie bij Utrecht en daar begonnen de winterse buien. Toen we zondagavond terug reden, alle kleurcodes van het KNMI negerend, was het erg slecht op de weg. Maar hoe noordelijker we kwamen, hoe beter de weg reed. Tussen Friesland en Groningen konden we zelfs de normale snelheid rijden. In Groningen had het lang niet zo heftig gesneeuwd als bij Utrecht, maar het Noorderplantsoen was alsnog erg mooi in de lichte sneeuw.


Leon en ik haalden onze kerstboom bij IKEA en ik tuigde hem op. Dit jaar deden we ook aan advent, sterker nog: aan advent plus zeven! We gaven elkaar om de dag een cadeautje plus op Sinterklaas en de beide kerstdagen. Dat betekent dat we elkaar zeventien (!) cadeautjes gaven. Om het enigszins betaalbaar te houden mochten het ook kleine cadeautjes zijn: een pot pindakaas, een chocoladeletter of een paar sokken. Verder deden we niet aan cadeaus met Sinterklaas of Kerst, dus uiteindelijk viel het reuze mee.


Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vriend een nieuwe bril, die ik uiteraard zelf mocht uitzoeken. Ik wilde dolgraag een Ace & Tate bril en aangezien deze winkel niet in Groningen is, maakten we er een weekendje Utrecht en Amsterdam van. We sliepen in het Van der Valk hotel in Houten en kwamen daar de donderdag voor kerst aan. Die middag stapten we gelijk in de bus naar Utrecht en zocht ik een fantastische bril uit. In het uurtje wachten tot de bril klaar was bezochten we wat winkels, waaronder de Urban Outfitters. En zie dit fantastische notitieboekje met Jon Snow! Aaaaah to die for!


Vrijdag werden we wakker in onze luxe hotelkamer. We sliepen op de hoogste, de zestiende, etage én we hadden een bubbelbad. Is dat niet fantastisch!? In Amsterdam hebben we voornamelijk gewinkeld, ik heb eindelijk een bezoekje gebracht aan Brainy Days, een conceptstore, wat ik al lang wilde. We lunchten bij Pluk in de negen straatjes en dat was lékker! We hadden allebei een smoothie bowl met verschillende toppings van onder andere banaan, aardbei, goji bessen en granola. Het klinkt heel superfoodig, en dat was het ook, maar het was wel onwijs lekker én vullend. Een aanrader! Nadeel was dat het er heel krap was en ik de bediening niet super aardig vond, maar dat kunnen we net verkeerd getroffen hebben.


En there it is, mijn nieuwe bril! Ik ben er zo blij mee, het is totaal anders dan dat ik tot nu toe heb gehad. Love it!

 

Met kerstmis heb ik geen foto's gemaakt! Zelfs geen foto's voor in het familiealbum, hoe jammer. De kerst was rustig en gezellig, helaas was Leon echter eerste kerstdag ziek. Maar zelfs toen was hij nog gezellig. Maar aan al die feestdagen komt ook een eind. Ik vind het jammer van de lichtjes en de decoratie, maar ik verlang ook naar normale avondmaaltijden (haha) en wat meer ritme. Laat die lente maar komen! (grapje ;) )

 

Hoe is jouw decembermaand geweest? Zit jouw kerstversiering ook alweer in dozen op zolder?

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen