Oh Cosy Craft

Art journal april 2018


Het is mei! (No shit, Sherlock) Een maand die voor mij en mijn vriend erg leuk is omdat we in mei acht jaar samen zijn en er leuke dingen op de planning staan! Daarover later meer. Ik maakte weer een art journal van de maand april, een maand waarin ik noodgedwongen de stofzuigerzak open moest knippen en een grote illusie armer ben geworden. Kijk je mee?


We zijn druk bezig om onze tuin af te hebben voordat het lange buitenzitseizoen zich aandient. En daar hoort, naast allerlei planten en een terras, natuurlijk ook een zitgelegenheid bij. Na veel wikken en wegen tussen een loungeset en een hoge tafel met stoelen zijn we toch voor een houten loungeset van IKEA gegaan. We zijn nu weer een stapje verder in ons burgerlijke leven!


Hoewel ik het in elkaar zetten van IKEA meubelen fantastisch vind, heb ik me totaal niet bemoeid met deze tuinset. En dat was eerlijk gezegd ook best lekker! Tijdens de warme lentedagen van april hebben we al vaak op de bank gezeten en gegeten. Wat een luxe!


Ik kan heel netjes zijn, maar ik ben af en toe ook een sloddervos. Zo ook met deze leuke houten pin (broche) van StudioSus. De katten hadden hem van het tafeltje gegooid en toen is hij achter het gordijn terecht gekomen. Tijdens het stofzuigen hoorde ik iets groots opgezogen worden en ik wist gelijk dat het de pin moest zijn. Het enige wat ik kon doen is de stofzuigerzak open knippen en gaan graaien tussen de haren, de takjes, stof en andere viezigheden. Maar ik heb hem gevonden en dat is het belangrijkste!


Iedereen heeft weleens zo'n dag waarin niets lukt en je je gewoon niet zo lekker voelt. Hoe fijn is het dan om iets te doen wat écht af moet, maar dan op de meest comfortabele manier mogelijk: vanuit bed. Echt waar. Pak je laptop, je studieboek of je borduurwerkje en ga eens vanuit bed werken als je het niet meer ziet zitten: succes verzekerd (mits je het natuurlijk niet te vaak doet ;) )


Ik had al zoveel goede verhalen over Happy Italy gehoord dat ik er dolgraag heen wilde. Happy Italy is een Italiaans (dûh) restaurant waar de porties groot en de prijzen klein zijn. Perfecte combi, niet waar? En als het eten dan ook nog erg lekker is, is het perfect! In Groningen was de Happy Italy pas geopend en wij hebben er heerlijk gegeten. De porties zijn inderdaad groot, maar onwijs lekker en je mag je restant mee naar huis nemen. Hoe leuk!

Oh en zie je dat jurkje? Het is het perfecte jurkje voor in de lente; driekwart mouwen en tot vlak boven/op de knie. Echt HEMA!


Afgelopen vrijdag was het natuurlijk Koningsdag en Groningen had de eer om de Koning en zijn familie te mogen ontvangen. Ik als koningshuisliefhebber was daar natuurlijk dolblij mee en ik wilde absoluut in de stad zijn die dag. Echter was ik niet zó enthousiast dat ik om zeven uur al langs de kant ging staan, maar om elf uur stonden wij keurig bij de Universiteit (aan het einde van de route) te wachten. Na zo'n anderhalf uur daar te hebben gestaan, kwam de Koninklijke Familie eindelijk langs. Ik stond derderangs en met mijn één meter zestig is dat altijd te ver. Ik heb ze wel gezien, maar het was voorbij voor ik er erg in had. Achteraf ben ik wel blij dat ik ben geweest; ik ben een ervaring rijker en een illusie armer!

Wat heb jij gedaan met Koningsdag?

x Henrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen