Oh Cosy Craft

10 jaar Flavourites: Feest!


Afgelopen weekend stond in het teken van workshops geven op Flavourites Feest, een onwijs toffe beurs (of festival, beurs klinkt zo suf) in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De webshopportaal Flavourites bestaat tien jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Ik gaf maar liefst zeven (!) workshops en ik show je vandaag de foto’s.


Het feest vond plaats op een briljante locatie; de Werkspoorkathedraal is een loods met prachtige industriele elementen. In het plafond zat veel glas verwerkt, waardoor de temperatuur naarmate het weekend vorderde flink steeg. Bij de honderd stands van leuke webshops kon je uitgebreid shoppen en workshops volgen, ook was er interessant eten verkrijgbaar. Zo heb ik een hapje bietenijs gehad en ook waren er allerlei gekke smaakjes ijsthee te krijgen.


Ik stond samen met drie andere fantastische illustratoren op de stand van HappyMakersBlog: Janneke Ursem (misschien ken je haar van de Krantenkapper), Megan McNulty (helaas niet op de foto) en Karen Weening. Ook kwam Judith van ‘t Veer (van Splendith) langs om hier en daar te helpen en om deze onwijs mooie foto’s te maken.


In samenwerking met Motiflow maakte Monique van der Vlist (HappyMakersBlog) vlaggetjes met hierop de patronen van mij en de andere drie illustratoren. Deze patronen kun je terugvinden op de website van Motiflow en je kunt ze bestellen als behang, inpakpapier en diverse soorten stof. Tot zover de reclame, verder met de vlaggetjes. Deze vlaggenlijn was uiteraard los te koop, maar je kon ze nog leuker maken door deel te nemen aan de workshops. Zo kon je letters en andere elementen op de vlag stempelen, de vlag nog gezelliger maken met toffe decoraties of maakte je een geheel nieuwe vlaggenlijn met een zomerse touch. Bij mijn workshops gingen de deelnemers letters handletteren op de vlaggetjes. Na een korte uitleg en wat voorbeelden gingen de ‘leerlingen’ aan de slag en maakten ze prachtige letters.

    


Al met al kijk ik terug op een zeer geslaagd Flavourites weekend; het geven van workshops smaakt absoluut naar meer en ik ben dan ook voornemend om hiermee door te gaan. Liefhebbers in Groningen en/of omstreken? Anyone? En is er iets wat je dolgraag wil leren? Dan wordt dat geregeld!

   

   


Neem ook een kijkje op de Instagrampagina’s van de lieve mensen met wie ik dit weekend doorbracht.

Monique van der Vlist - HappyMakersBlog
Janneke Ursum - de krantenkapper
Megan McNulty
Karen Weening
Judith van ‘t Veer (Splendith)

Foto’s: Judith van ‘t Veer - Spendith Fotografie


xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen