Oh Cosy Craft

DIY: bloemen borduren op tule


Borduren is een techniek met heel veel mogelijkheden. Misschien ken jij alleen de kruissteekjes die je oma vroeger borduurde, maar borduren kan op veel meer manieren. Bijvoorbeeld: borduur op tule! Tule is een heel open stof die vaak gebruikt wordt om (trouw-)jurken veel volume te geven. Als je het gebruikt om te borduren, lijkt het borduurwerk te zweven. Hoe leuk is dat!

Lees meer

DIY: maak een hippe krabpaal voor je kat!


Sinds ik op mezelf woon en katten heb, ben ik al op zoek naar de perfecte krabpaal. Tot nu toe, we hebben sinds vier jaar katten, deden we het met een mini krabpaaltje die we bij onze eerste kat kregen. Nu klinkt het net alsof die kat in de bonus was, maar we namen deze kat over van kennissen en zodoende ook allerlei spulletjes. Maar hey, ben ik de enige of vinden jullie krabpalen ook zo lelijk? Ik maakte daarom zelf een krabpaal mét slaapgelegenheid, het blijven wel katten hè!

Lees meer

DIY: toilettasje voor on the go


'Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid', riepen onze moeders vaak. Maar ik neem die zin meestal iets té letterlijk en stop alles in mijn handtas wat ik eventueel, mogelijkerwijs en misschien nodig zou kunnen hebben. Lees: tampons, maandverband, pleisters, paracetamol, keeltabletjes, cranberrypilletjes en nog meer pleisters. Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd erg blij ben geweest met mijn eerste hulp voorraadje, en met mij de mensen om mij heen die plotseling één van deze artikelen nodig hadden. Om de troep van losse spullen in mijn tas enigszins te beperken, maakte ik dit toilettasje voor on the go.

Lees meer

DIY: maak het Máximasker voor Koningsdag! ( + gratis printable!)


Hoe fijn was het dat we vroeger onbezorgd op de vraag "Wat wil je later worden?" antwoordden dat we prinses, onze vader of ontdekkingsreiziger wilden worden. Maar helaas is het niet voor iedereen weggelegd om 's ochtends in plaats van een muts om je vette haar te verdoezelen een kroontje op te zetten en begeleid door een lakei door de lange gangen van het paleis naar de rijkelijk gedekte ontbijttafel te flaneren. Nee, daar kunnen we alleen maar van dromen. Wat we echter wél kunnen worden is: Koningin! Ik maakte dit Máximasker zodat jij je morgen, op Koningsdag, een dagje Koningin kunt wanen. Nu nog even oefenen met wuiven.

Lees meer

DIY: Rotan twijgjes spiegel


Rotan is niet meer weg te denken uit het interieur. Riep dat twintig jaar geleden maar eens en iedereen lachte je uit. De rotan trend gaat zelfs zóver, dat ook spiegels niet meer veilig zijn. Maar mij kan het niet ver genoeg gaan: ik hou ervan! Combineer de liefde voor rotan met zelf-maken en deze DIY is geboren.


Spiegels zijn leuk in iedere ruimte, tegenwoordig hoeven ze niet meer slechts een praktische functie te hebben. In sommige interieurs hangen ze zelfs op plekken waar je er überhaupt niet in kunt kijken. Spiegels zijn meer dan een object waarin je kunt checken of je haar goed zit of een puistje uit kunt knijpen. Het zijn heuse decoratie-items geworden, hoe leuk!

Wat heb je nodig:
- Een spiegeltje (Praxis, diameter 20 cm, €6,99)
- Allerlei droge takken in verschillende diktes
- Een stanleymes
- Lineaal
- Schuurpapier
- Lijmpistool en lijmpatronen
- Een ophanghaakje
- Papier, schaar en passer

Lees meer

DIY: maak je eierdopjes persoonlijk


Pasen staat bij veel mensen in het teken van een heerlijk ontbijt of een lekkere brunch met brioche, krentenbrood en EIEREN! Eigenlijk vind ik pasen qua feest leuker dan kerst; er is namelijk weinig druk dat het gezellig is en je maakt mij blijer met een lekkere broodmaaltijd dan met een chique diner. Én, niet onbelangrijk, pasen is vooral heel kleurrijk! Om jouw eitje nog meer kleur te geven laat ik je vandaag zien hoe je deze gezellige, persoonlijke eierdopjes maakt. P.S. Ik ben helemaal los gegaan met fotograferen, maak je dus klaar voor een post met véél foto's! Kijk je mee?

Lees meer

DIY: vilten handgrepen

 

Dé IKEA-hack van 2017: leren handgreepjes op alle deurtjes en laatjes van IKEA meubelstukken. En IKEA speelde daar vervolgens slim op in om zelf leren handgreepjes te gaan verkopen. Ik vind het een onwijs leuke trend, door een kleine aanpassing krijgt een dertien-in-een-dozijn meubelstuk een leuke, andere twist. Maar stiekem ben ik er anno 2018 ook een beetje op uitgekeken. Bovendien probeer ik leer zoveel mogelijk te vermijden en daarom heb ik een andere manier om jouw meubelstuk een upgrade te geven!

Lees meer

Oh! Studio update #3 | Pegboard DIY


Het is tijd voor een nieuwe werkkamer slash studio make-over update! In de eerste blogpost vertelde ik over mijn plannen en wensen en in de vorige blogpost liet ik zien hoe ik de grote, saaie muur groen sausde. Vandaag geef ik een nieuwe update mét een DIY: maak dit toffe pegboard!

Lees meer

Oh! Studio update #2 | Kleur


Zoals je vorige week hier hebt kunnen lezen, is de upgrade van mijn werkkamer annex studio begonnen! Ik vertelde wat mijn plannen zijn en dat ik jou meeneem in dit proces. En hoewel ik toen al riep dat het begonnen was, is het nu pas écht begonnen: de muur is geverfd! 

Lees meer

DIY vriendschaps-armbandjes knopen


Je kent ze vast nog wel van vroeger: vriendschapsarmbandjes. Ik heb er eerder ontelbaar veel geknoopt, maar ben het later ook zo vergeten. Zonde! Daarom laat ik je zien hoe leuk die armbandjes eigenlijk zijn. Hippie alert is aan!

Lees meer
Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen