Oh Cosy Craft

Update: Hello Groningen!

We zijn verhuisd! Na twee en een halve week klussen, schoonmaken en nog meer klussen zijn we over. Er moet nog steeds behoorlijk wat gedaan worden, maar het huis is absoluut leefbaar en de laatste klussen hebben iets minder haast (al zou ik willen dat het al lang af was, hihi). Ik vertel je hoe deze periode van oplevering tot nu in een notendop is gegaan.

's Ochtends om 8 uur werd ons huis opgeleverd. Dat was een fijne tijd, want zo hadden we de hele dag al om te klussen. Tijdens deze oplevering bleken er nog wat gebreken aan het huis te zijn, gelukkig waren dit geen grote en werden ze redelijk snel opgelost. Binnenkort deel ik wat meer over hoe zo'n oplevering in zijn werk gaat. Die eerste middag was super chaotisch, er werden twee vrachten tegels geleverd en de keuken kwam in grote pakketten aan. De woonkamer stond vol en wij wilden gaan sausen, geen goeie combi en het beste recept voor stress. Gelukkig hielpen onze ouders om de boel wat op orde te brengen en konden we aan de slag.

We hadden ervoor gekozen om zelf de keuken te plaatsen en dat is goed gelukt, hier en daar zit een klein schoonheidsfoutje, maar dat is ook de charme van het zelf doen. Pas als je zulke grote dingen zelf gaat maken, weet je precies hoe het in elkaar zit en wat zo'n keuken kan hebben. Plus, ik ben nog voorzichtiger, we hebben het tenslotte (soort van) zelf gemaakt.

Qua klussen had ik verwacht alleen te hoeven sausen en de trap te verven. Toch bleek er meer gedaan te moeten worden; gaatjes stoppen, schuren, kitten en lakken waren klusjes waar ik niet op verdacht was, maar wel moesten gebeuren. Bummer! Ondertussen waren er timmermannen bezig in de badkamer en wc en is in drie dagen tijd onze laminaatvloer gelegd.

 

We hebben er twee en halve week over gedaan om de boel leefbaar te maken en verhuisklaar. De dag voor de grote verhuizing bleef ik in Zwolle om de laatste spullen in te pakken. Hoe veel werk dat nog was, daar heb ik me vreselijk in vergist. Gelukkig ging de verhuizing zelf vlekkeloos, ik realiseer me nog steeds niet dat we om negen uur in Zwolle met koffie begonnen en dat voor drie uur 's middags alles al in Groningen hadden staan. Daarna moesten er nog veel dingen in elkaar gezet worden en voornamelijk uitgepakt, maar ik had verwacht veel langer over het inruimen en uitruimen van het vrachtautootje te doen. We hadden veel hulp van lieve vrienden en familie, dat scheelde enorm.

We wonen er nu zo'n drie weken en het bevalt hartstikke goed. Het huis is super comfortabel en de plek is geweldig. Helaas hebben we wel wat gedoe met de badkamer, er moeten wat tegels vervangen worden en kan ik niet wachten tot de laatste klusjes ook klaar zijn en ik met gestrekte benen in de tuin kan liggen. Toch moet ik dat laatste maar gewoon doen, al is het tussen de losse plinten en potten verf. Het komt allemaal wel goed!

Binnenkort vertel ik meer over hoe een oplevering van een nieuwbouwhuis in zijn werk gaat en heb ik veel tips voor net zo'n fijne verhuizing als wij hadden. Stay tuned!

 

xHenrieke

 

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen