Oh Cosy Craft

Update: halve marathon #1


Zoals ik hier al vertelde, heb ik een wild plan om in oktober een halve marathon te gaan lopen. Ik heb nog twee en halve maand om te trainen en ik geef je een update over mijn ups en downs. Want die zijn er zeker!

Een paar weken geleden ben ik begonnen met trainen. Ik volg een schema, zodat ik zeker weet dat ik het ga redden qua tijd en ik heb veel vertrouwen in de mensen die zo'n schema hebben gemaakt, hihi. Omdat ik redelijk makkelijk vijf tot acht kilometer kan rennen, begon ik met een schema die tot tien kilometer gaat. Hiervan heb ik de laatste drie weken genomen. Aansluitend volg ik een schema die tot vijftien kilometer lopen gaat. En als laatste volg ik het schema die je écht voorbereidt op de halve marathon; eenentwintig kilometer.

Ik zit nu middenin het schema tot vijftien kilometer en het gaat best aardig. Korte duurlopen van dertig tot veertig minuten worden afgewisseld met lange duurlopen die variëren van zestig tot negentig (!) minuten rennen. Ik heb er nu een lange duurloop van tachtig minuten opzitten en dat was pittig, maar wel te doen. Daarnaast zijn er intervaltrainingen die ervoor zorgen dat je wat sneller gaat lopen.

Ik vind het heel leuk om naar iets toe te werken, iets wat toch een gigantische uitdaging is. Maar dat zorgt ook een beetje voor faalangst, want ik wil het graag goed doen. Bovendien is het nu zomer en ondanks dat het een tijdje slecht weer was, schijnt de zon toch ook vaak en fel. En op die dagen weet ik niet zo goed wanneer ik moet gaan lopen. 's Avonds laat rennen is niets voor mij; als ochtendmens is mijn energielevel 's avonds beneden nul. Maar om 's ochtends lange duurlopen te lopen, is niet bevordelijk voor mijn werkdag. Eerlijk is eerlijk, ik word er gewoon heel moe van. Maar zoals met zoveel; een goede planning is key en tot nu toe gaat het goed.

Helaas heb ik soms wel wat kleine pijntjes; mijn knie voel ik soms en ook heb ik af en toe last van mijn schenen. Maar de pijn is nog láng niet zo serieus dat ik iets moet ondernemen. Ik kan het nu oplossen door een extra rustdag in te lassen. Gelukkig!

En dan wat praktische dingen: ik heb een pet gekocht en dat is de beste investering sinds tijden. Al was hij helemaal niet duur, haha! Zo heb ik geen last meer van de zon die op mijn hoofd brandt en voor oneindige hoofdpijn zorgt. Daarnaast heb ik nu een mini flesje water die ik makkelijk mee kan nemen tijdens het rennen. Want bij een lange duurloop in de zomer verlies je zoveel vocht, dat dit wel aangevuld mag worden. Ook 'moet' ik shoppen voor een nieuw kort broekje, het broekje dat ik heb is een beetje aan het einde van zijn latijn en kruipt steeds omhoog. Daar heb ik zin in!

Binnenkort geef ik je een nieuwe update, als ik weer verder ben in mijn schema.

Heb jij nog tips die mijn renavontuur zeker tot een succes maken? Laat het me weten!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen