Oh Cosy Craft

Rennen! De voorjaarscollectie van Søstrene Grene!


Het is eindelijk weer zover: de nieuwe catalogus van Søstrene Grene is verschenen. Vanaf morgen, twee maart, zijn de eerste spullen al verkrijgbaar in de winkel. En bij Søstrene Grene geldt echt: op is op en wat ze vandaag hebben, is na een aantal weken alweer uit het assortiment. Je moet er dus snel bij zijn. Ik laat je vandaag mijn favorieten zien en vertel wat er bovenaan mijn wishlist staat.


De voorjaarscollectie van Søstrene Grene is fris en sprankelend, de grootste inspiratiebron is lente in Parijs en dat is te zien. Prachtige pastelkleuren voeren de boventoon, je waant je in een zwierend rokje met blote benen paraderend onder de bloesems aan de Champs-Elysees, of nou, soort van dan.

Bovenstaand kastje is een remake van het welbekende Tomado boekenrekje die tegenwoordig helemaal hip is. Ik heb er ook eentje klaarliggen om opgehangen te worden in het nieuwe huis. Maar deze vind ik ook geweldig. Omdat hij heel iel en licht is, oogt het ruimtelijk en hoe ze hem gestyled hebben, met voornamelijk lichte-en pasteltinten, kan het niet rommelig worden. Ik zie dit wel in mijn huis hangen.


De stoelen van Søstrene Grene vind ik vaak erg mooi. En zo ook de stoelen van de voorjaarscollectie. Deze zijn uitgevoerd in vijf tinten fluweel en hebben dunne houten pootjes. De poten vind ik redelijk dun ogen en ik ben bang dat ze wat gaan spreiden als je erop gaat zitten. Mijn voorkeur gaat uit naar de roze en de donkerblauwe versie en ze staan heel hoog op mijn wishlist. En nu dus duimen dat ze ook daadwerkelijk lekker zitten...


Zie hierboven de blauwe stoel, mooi he! Maar waar het om gaat, is het kleed. Tegenwoordig ligt in ieder huis van een interieurbewust persoon het witte of grijze kleed met ruiten erop. Je kent hem vast. Søstrene Grene speelt hier handig op in door zelf een soortgelijk kleed te ontwikkelen. Van alledrie is de basis wit, maar verschillen de strepen van kleur. Ik vind hem leuk! Echter heb ik nu ook een kleed met een witte basis en die is snel grauw geworden. Twijfelgevalletje dit!


Oui, oui, c'est Paris! Kwijl, kwijl, je zou maar een plekje hebben waar je dit wagentje precies zo kunt neerzetten. Zonder dat er sleutels, papieren, haarelastiekjes of een shitload aan kattenharen op liggen.


Dat lampje! Wat een zoet ding. Leuk om naast de bank te hangen of om te gebruiken als nachtlampje. Je zou hem zelfs in de keuken kunnen hangen voor extra licht tijdens donkere dagen. Zie je ook hoe prachtig alles gestyled is in de catalogus? Daar word je hebberig van, slim slim, hihi!


Iedereen heeft op diverse plekken in huis voorraadjes aan al dan niet decoratieve spullen. Soms lijkt het rommelig omdat er vanalles bij elkaar staat, maar het niet een geheel is. Door er een houten plank of een ander dienblaadje onder te zetten is dat verleden tijd. Deze houten plank staat op mijn wishlist om te dienen als olie-pepermolen-plantje-knoflook-hoekje in mijn nieuwe keuken. Tip: bij IKEA hebben ze een soortgelijke plank met pootjes en eentje die rond kan draaien. Handig!

Ren jij net als ik heel hard naar de Søstrene Grene om de items te kopen en wat is jouw ultieme favoriet?

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen