Oh Cosy Craft

Origami kerstbomen


De kerstboom staat, de lampjes hangen en op het raam staat een kersttekening. Maar hey, een huis kan toch nooit kerstig genoeg zijn? En mijn slaapkamer kon nog wel wat gezelligheid gebruiken. Ik maakte deze origami kerstbomen slinger die je je op nog veel meer manieren als decoratie kunt gebruiken.

Onze slaapkamer staat nog steeds ergens halverwege ons prioriteitenlijstje om af te maken. Maar tot die tijd probeer ik het zo gezellig mogelijk te maken met kleedjes, plantjes en andere kleine decoraties. Een kleur of behang op de muur zou echter niet misstaan. Heb jij misschien nog tips? Ik zat zelf te denken aan een tof uitvergroot aquarel bloemen behang, maar er mag ook wel wat meer structuur in. Dus wellicht een bakstenenprint! Goed, verder naar de DIY!


Benodigdheden: Groen papier, touw, schaar en optioneel: een naald, een tang en ringetjes.
Moeilijkheid: **
Duur: Hoe meer kerstbomen je vouwt, hoe sneller je bent. Maar denk aan vijf tot tien minuten per kerstboom.


Neem een groen papier van vijftien bij vijftien centimeter en vouw deze twee keer dubbel en één keer diagonaal. Keer het papier om en vouw de andere kant diagonaal door. Het papier valt nu bijna vanzelf in de vorm op de derde afbeelding hierboven. Leg het papier plat neer en vouw de zijkant naar het midden van de ruit.


Vouw het weer open en druk het naar het midden toe. Vouw het flapje weer dicht. Doe hetzelfde aan de linkerkant.


Als je aan beide kanten de flapjes naar binnen hebt gevouwen, keer je het papier om en doe je hetzelfde aan de andere kant (hier zijn geen afbeeldingen van). Er is nu een vliegervorm ontstaan. Knip de onderkant van de vliegervorm af om een rechte bodem (een driehoek) te krijgen. Maak drie knipjes aan beide lange kanten van de driehoek. Knip tot ongeveer vijf millimeter van het midden. Vouw vanaf de knipjes schuin naar beneden en doe dit bij alle kanten van de kerstboom. En tada, klaar is de kerstboom!


Ik heb besloten om een slinger te maken van de kerstboom, maar je kunt ze ook gezellig op een dienblad tussen de kaarsjes zetten. Als een heus winterbos, varieer dan met grootte van de kerstbomen om een nog realistischer beeld te krijgen. Of hang ze in de kerstboom! Wil je er een slinger van maken? Prik dan met een naald een gaatje aan de bovenkant van de kerstboom en schuif er een ringetje door. Knip een stuk touw af en knoop de kerstbomen via het ringetje aan het touw vast.


  

   


Heb jij je huis al helemaal kerstproof gemaakt? En heb je nog tips voor mijn slaapkamermuur? Laat het me weten!

xHenrieke

Copyright © | 2016 | Henrieke Schuiling | Ontwikkeld door Leon Huzen